Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Rebelové útočí: Tluchoř vyzval k výměně premiéra, Fuksa bude kandidovat na šéfa ODS

Ivan Fuksa je bývalý ministr zemědělství
Ivan Fuksa je bývalý ministr zemědělství  (Autor: Isifa.com)
Autor: ČTK - 
3. listopadu 2012
23:19

Rebelové v ODS spustili v sobotu v noci nebezpečnou hru. Vůdce vzbouřeců Petr Tluchoř vyzval své kolegy k výměně premiéra, krátce na to oznámil svou kandidaturu do čela ODS Ivan Fuksa.

"ODS by měla vyměnit svého předsedu, koalici může udržet i bez Petra Nečase," řekl delegátům na kongresu ODS poslanec a Nečasův stranický oponent Petr Tluchoř. Strana by se podle něj měla zbavit tváře, se kterou žádné volby nevyhrála.

Tluchoř už během dne novinářům řekl, že kongres nic nezmění na postoji skupiny kritiků vládního daňového balíčku. Trvají přinejmenším na tom, že nesmí zvyšovat DPH.

"Jsem přesvědčen, že můžeme udržet koalici bez Petra Nečase. Jsem přesvědčen, že dokážeme s koaličními partnery nově dojednat priority vládnutí, abychom před voliči v roce 2014 nestáli s prázdnýma rukama," řekl Tluchoř v projevu, ke kterému se dostal až ve večerních hodinách, kdy hovořil k téměř prázdnému sálu.

Krátce na to se exministr zemědělství a další z revoltujících poslanců ODS Ivan Fuksa rozhodl kandidovat na předsedu strany a postavit se v nedělní volbě nynějšímu lídrovi ODS Petru Nečasovi.

reeh ( 4. listopadu 2012 12:30 )

Tolja to poslepuje a jede se dál .... http://vtipy.netroof.eu/item/9057/opravar-tolja/

jity ( 4. listopadu 2012 10:39 )

Kdo je vlastně Tluchoř, snad bývalý prodavač cédeček, který si dnes staví vilu za 10 miliónů. Měli by se vzít za ruce oba Nečas i Tluchoř a jít někam do pryč. Ale kdo je tam v tom ODS výrazná a důvěry hodná osobnost? Vydrží vůbec mezi politiky slušný člověk?

osinek ( 4. listopadu 2012 10:21 )

Nečas pouze trapne posluhuje recyklovanému černo***níkovi Kalouskovi. Ten o všem rozhoduje! 90% lidí v této zemi požadují odchod toho neumětele Nečase a jeho korupčních ministrů. Bývalý angažovaný funkcionář Socialistického Svazu Mládeže Nečas, který za bývalého režimu posluhoval komoušům, lže, dojí státníkasu,neplní předvolební sliby a podvádí Slabý a lehce manipulovatelný premiér Nečas vyhovuje odéesáckým kmotrům (kryti Nečasem beztrestně můžou krást) korupčním ministrům (dělají si co chtějí) a těm Nagyovým a dalším poskokům, kteří dojí státní kasu. 90% lidí v této zemi má Nečase a jeho zlodějské squadry plné zuby!

marie60 ( 4. listopadu 2012 08:28 )

marie60 ( 4. listopadu 2012 08:27 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa