Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z vězení znovu před soud: Řidič Tykadlo čelí další žalobě!

Bývalý řidič autobusu olomoucké MHD Roman Smetana (32) byl znovu obžalován.
Bývalý řidič autobusu olomoucké MHD Roman Smetana (32) byl znovu obžalován.  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
10. prosince 2012
15:02

Bývalý řidič autobusu olomoucké MHD Roman Smetana (32) byl znovu obžalován. Zatímco si odpykává trest za počmárání plakátů politiků, státní zástupkyně na něj podala obžalobu za maření úředního rozhodnutí.

Ve Smetanově případě je to přitom už druhá obžaloba za totožný trestný čin. Když bývalý řidič odmítl na jaře nastoupit výkon trestu sto dní vězení za počmárání plakátů, byl za to později, když byl zatčen a uvězněn, obžalován z maření výkonu úředního rozhodnutí.

V létě mu byl trest přerušen kvůli ministerské ústavní stížnosti. Poté, co ji ústavní soud zamítl, měl Smetana v říjnu znovu nastoupit do vězení odpykat si zbývajících zhruba sedmdesát dní. Smetana do vězení opět dobrovolně nenastoupil. Zadržen a eskortován do výkonu trestu byl zhruba týden po termínu nástupu, což mu vyneslo další trestní stíhání.

„Obžalobu jsem nyní podala za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla státní zástupkyně Kateřina Paulová s tím, že oběma žalobami se možná bude soud zabývat najednou. „Nemohu předjímat postup okresního soudu, ale předpokládám, že obě věci budou spojeny a projednány ve společném řízení,“ konstatovala Paulová. Smetanovi hrozí za uvedené skutky tři roky vězení.

darina1 ( 10. prosince 2012 19:55 )

deeeeee,už běž do hajzlu já mám majetek pošéfovanej.ty snad nemáš ani děti

romnik01 ( 10. prosince 2012 19:00 )

Jenom se směju, jak někteří zabedněci ještě vůbec nepochopili, která bije a, že to co provedl je nic proti tomu ce se tady bude dít. Bo ekonomika co je založena na zadlužování občanů a státu od malého procenta lidí,kteří vlastní kapitál, aby se hýbala poptávka a vytvářela se práce nemůže dlouho fungovat a jde právě do hajzlu. A jelikož zoufalí lidi dělají zoufalé činy, tak Smetana a jeho tykadla, to je sranda.

joudajoudovy ( 10. prosince 2012 18:56 )

a ze nehoni bezdomovce, kteri MHD pouzivaji jako nocni pojizdne nocleharny a v depu musi nastoupit cistici firma, ktera vozi dezinfikuje ci dezinsektuje? Kdyz metr, tak na kazdeho?

pepazdp ( 10. prosince 2012 18:34 )

Tolik blbostí v jedný větě....

pepazdp ( 10. prosince 2012 18:32 )

Dostal trest za ničení soukromýho vlastnictví. V takovym případě může i nemusí být zároveň uložena náhrada škody. Ta ale neni trestem. To k původnímu trestu. Maření se dopustil až nenastoupením do vězení, které vyfasoval místo původního trestu, který odmít vykonat.

Zobrazit celou diskusi