Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Sanitář měl znásilnit vozíčkáře: Hrozí mu vyšší trest!

Autor: Jitka Pecharová - 
5. prosince 2012
14:01

V od začátku rozporném případu sanitáře novobydžovské nemocnice Oldřicha F. (50), který měl loni v září znásilnit pacienta Jakuba V. (27), nastal zvrat! Ukázalo se, že invalida na vozíku zřejmě utrpěl vážné trauma. Místo původních 10 let tak hrozí muži až 12 roků vězení.

Sexuální delikt projednává hradecký okresní soud již od jara a proces je od počátku plný zvratů a rozporů.

Sanitář se po zatčení přiznal, že mezi ním a pacientem došlo na polibky a dotyky, které ale podle něj byly oboustranně dobrovolné. Jenže u soudu ženatý otec dvou dětí vinu zcela odmítl. „Zneužil moji důvěru a hendikep. Zkazil mi život,“ trval naopak na svém mozkovou obrnou postižený Jakub V. Oldřicha F. nařkl, že ho během rehabilitačního pobytu ve špitále odvezl na sanitářský pokoj, kde jej prý líbal, osahával a pokusil se i o soulož.

Vážné psychické trauma

Vozíčkář Jakub V. měl kvůli nepříznivým posudkům obavy, že mu soud neuvěří, když v jeho prospěch vyznělo nové lékařské vyšetření, které nařídil soud. Podle něj byl Jakub zneužitý a utrpěl vážné psychické trauma. V případě těžké újmy však zákon stanovuje sazbu od 5 až do 12 let odnětí svobody, a případ proto kvůli větší závažnosti bude zřejmě dál řešit ne okresní, ale krajský soud.

Je nevěrohodný, tvrdí psycholog

Překvapením však byly u soudu neshody znalců. Psycholog tvrdil, že postižený Jakub V. neříká pravdu a dokonce uvažoval, že sanitáře obvinil s vidinou finančního prospěchu. „Je nevěrohodný,“ uzavřel a odmítl i závěr psychiatričky, že Jakub V. utrpěl trauma. V případě sanitáře zazněly pochybnosti o jeho agresi a vyhledávání vzrušení, přestože vyšetření ukázalo, že má homosexuální sklony a sám přiznal, že v mládí měl styk s mužem.

londynskypes ( 5. prosince 2012 19:55 )

no prosim a jestlipak mu vysetrili pr..el???

frantacizek ( 5. prosince 2012 17:56 )

jj s fleku by dostala roli v Někdo to rád horké..

valentinar ( 5. prosince 2012 14:44 )

Jsem si říkala, že mi baba přijde jako transka

frantacizek ( 5. prosince 2012 14:17 )

jestli tomu rozumím dobře, tak ten asistenční pracovník-latentní homodějka protáhl kaďák klientovi na vozíčku?? Tak to bych nečekal od sociálního pracovníka, to bych čekal od Lihoslava Kraďouska nebo Jardy Drábka, ti s postiženými vym.dávají neustále. Jardovi se líbí asi i ženy transvestité, viz. ta nová ministryně asociálních věcí, kterou si dosadil a manipuluje s ní

Zobrazit celou diskusi