Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Sanitář obviněn z vraždy: Prostřelil hlavu kamarádovi

Autor: Ondřej Požár - 
20. ledna 2009
11:09

Sanitář z brněnského ústavu soudního lékařství čelí obvinění z vraždy. Martin Soukup (36) podle Krajského soudu v Brně loni v září střelil Prokopa Pololáníka (+29) do hlavy. Ten později zranění podlehl.

Vražda se podle státní zástupkyně stala v kuchyni bytu Martina Soukupa v Tavíkovicích.

„Obžalovaný v úmyslu Pololáníka usmrtit vytáhl svou legálně drženou pistoli. Vložil do nábojové komory ostrý náboj, zbraň natáhl a vytáhl zásobník. Namířil na hlavu oběti a vystřelil. Způsobil Pololáníkovi průstřel hlavy. Muž později zemřel,“ říká žalobkyně.

Soukup se hájí tím, že chtěl kamaráda z práce jen postrašit.

Oba muži přijeli k Soukupovi domů. Manželka obviněného prý dostala podivnou sms zprávu a její manžel zjistil, od koho je. Když zavolali na dané číslo, jejich kamarád Erik se za podivnou zprávu omlouval. To samé dělal Prokop Pololáník, ale až příliš vehementně.

Potom Soukup vytáhl svou legálně drženou pistoli a namamířil na hlavu Prokopa Pololáníka.

„Manželka tu zprávu přečetla a zjistili jsme, že ji napsal Erik Kulíšek. Prokop si klekl před moji ženu a modlil se otčenáš. Já jsem v opilosti vytáhl pistoli. Dal jsem do ní náboj, byl jsem si jistý, že to je prázdná nábojnice. Chtěl jsem ho postrašit, protože ta situace byla trapná. Prokop klečel a já jsem mu mířil na hlavu z pravého boku. Neměl jsem v úmyslu mu ublížit, nechtěl jsem ho zabít! Byl to můj výborný kamarád,“ řekl na svou obhajobu Soukup.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání