Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vrah (19): Chtěl 30 let, dostal doživotí!

Za vraždu sousedů dostal doživotí
Za vraždu sousedů dostal doživotí  (Autor: Foto Blesk – Jitka Pecharová)
Autor: Jitka Pecharová - 
1. prosince 2012
05:00

Doživotí za vraždu stařenky (†89) a jejího muže (†95) z Trutnova dostal jejich soused Tomáš Vít (19). Stařečky umlátil kladivem a ubodal poté, co mu odmítli dát lék na bolest hlavy.

„Doživotí je podle mě přísný trest. Dal bych si 30 let. Chtěl bych ještě aspoň část života prožít venku mezi normálními lidmi a pokusit se o nápravu. Uvědomuji si, že jsem nevedl řádný život,“ prosil marně mladý vrah soud o šanci dostat se na svobodu a omluvil se pozůstalým. Důkazy a znalecké výpovědi však hovořily o Vítovi jako o nenapravitelném brutálním psychopatickém cynickém vrahovi, který se rád mstí a necítí vinu.

Feťák chtěl lék

Stařenku zavraždil obzvlášť trýznivým způsobem. „Několik minut prožívala mučivé útrapy a paniku ze ztráty zraku po zásahu nože do oka,“ uvedla žalobkyně. Když Vít u soudu svůj čin popisoval, zkolaboval. Podle obhájce si zřejmě teprve v tu chvíli uvědomil, co spáchal.

Vypověděl, že šel k sousedům požádat o lék na bolest hlavy. Byl totiž závislý na marihuaně a občas se mu udělalo špatně. Senioři ho ale odmítli. Když starý pán zavíral dveře, přetlačil ho a i přes odpor se vetřel do jejich bytu.

Nožem a kladivem

Nereagoval ani na to, když ho stařeček vyzval k odchodu s nožem v ruce. Sebral mu jej a začal ho bodat a bít pěstmi. Když se mladíka snažila zastavit stařečkova manželka, zaútočil i na ni. Oba pak ještě mlátil kladivem, které měli v předsíni. Pak se doma převlékl a šel ven. Vražedné zbraně vhodil do kanálu a do řeky. Žena, která bývala překladatelkou, zemřela na místě. Její choť – právník – skonal po dvou měsících v nemocnici.

miriam ( 1. prosince 2012 19:59 )

každá smažka má pro svoje chování omluvu, jasně že drogy za to nikdy nemůžou a nejsou návykový a čím slabší argumenty, tím silnější nadávky

andy83 ( 1. prosince 2012 19:49 )

škoda, že nejdou dát přesčasy, ale jen doživotí

kakamilek ( 1. prosince 2012 17:40 )

Nejlépe Jyrkovi do chřtánu,hodně hluboko a dlouze,až do konce, kdy Jyří s očima vypoulenýma z důlku,bezdyšně a s velkým plesknutím sebou třískne o podlahu .

freedom ( 1. prosince 2012 17:25 )

ja jsem pro dozivoti s nucenyma pracema nekde v dolech nebo kamenolomu o chlebu a vode a pekne s bicem v zadech Proc nicit zdravi normalnim slusnym lidem a jeste jim za to platit, kdyz to muze byt zadarmo! On by se toho kazdy bal jako pekla...pekne kazdy den a celej zivot jen jedno a to same pekne dokolecka....

freedom ( 1. prosince 2012 17:22 )

prachy na to urcite nema aby se vykupoval a souhlasim..at si to kazdej den poradne vychutnava...

Zobrazit celou diskusi