Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Další oběť metanolu: V Opavě zemřel muž (†60), jeho kamarád bojuje o život

Ilustrační foto. Metanol zase zabíjel: Muž (†60), který zemřel v Opavě, je 29. obětí.
Ilustrační foto. Metanol zase zabíjel: Muž (†60), který zemřel v Opavě, je 29. obětí.  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: Jiří Krušina - 
19. října 2012
10:24

Těžké otravě metanolem podlehl dnes ráno ve Slezské nemocnici muž (†60). Lékaři udělali pro záchranu pacienta maximum, ale otrávenému nepomohl ani speciální lék fomepizol.

Ve špitále mají navíc i dalšího otráveného seniora (64). „Bohužel se do našeho špitálu vrátila černá můra v podobě otrav metanolem,“ řekl mluvčí nemocncie Dan Svoboda.

Lékaři opavského ARO oddělení jsou zdrceni po smrti otráveného muže. „Lékaři se sestrami dělali maximum pro pacientovu záchranu. Otrava byla tak silná, že nezabraly ani nejlepší medikamenty a pacient otravě podlehl,“ pokračoval Svoboda.

Lékaři se teď snaží zachránit dalšího otráveného muže. „Jde o seniora, který nebezpečný alkohol popíjel s již zesnulým mužem. Nyní jsme u tohoto pacienta navodili umělou opilost a sledujeme, jak se jeho stav bude vyvíjet,“ dodal Svoboda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tokarev ( 19. října 2012 15:59 )

Úplně s váma souhlasím,může za to naše mafiánská vláda,která jen minimálně kontroluje potraviny a alkohol.A když dopadne velkou rybu(ČANIGA) která se chtěla na smrti ostatních lidí přiživit tak prý nemají dostačující důkazy.Vláda která nemá zákon,kterým by potrestala řádně takové darebáky,kteří se snaží nacpat kapsy na úkor ohrožení života druhých tu nemá co dělat.

lamis ( 19. října 2012 13:30 )

spravne,jinak ,je to jed,ktery,postupne nici ,veskere ,organy v tele

lamis ( 19. října 2012 13:25 )

to stat nemuze ,skoda ,protoze, ti,chlemtaji,za nase penize, jen drahe,sampanske a vina za 1000,Havel s Dasenou ,zaplatili ve Varech ,za veceri ,neuveritelnych 1200000 tisic, ,jen vino ,flaska ,stala 12000..tak chlemta ,nase slavna vlada

lamis ( 19. října 2012 13:09 )

dat,a poslat ,jich par tchyni..

Dannero ( 19. října 2012 12:10 )

za každou oběť může nenažranost a neschopnost vlády, nikdy by se toto nestalo kdyby nedali přednost obrovským ziskům ze spotřební daně před rizikem pančování, a přitom stačilo tak málo a nic z toho se nestalo.A to že spotřební daň by neodváděl výrobce ale konečný maloobchodní prodejce.Pak by neexistoval důvod pančovat alkohol protože velkoobchodní cena kvalitního lihu by byla levnější než cena jedovatého metanolu z nemrznoucích směsí.Je jasné že by to bylo náročnější na správu a kontrolu, ale za cenu zdraví a životů by to stálo.

Zobrazit celou diskusi