Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Sklad s tisíci litry smrtícího chlastu: Jednoho z bossů chytli, druhý zdrhnul

Autor: shp - 
17. října 2012
13:23

Nad moravskou Likérkou Drak se stáhla kvůli metanolové kauze mračna. Její majitel Petr Čaniga je ve vazbě a policie pátrá po dalším metanolovém bossovi. Je jím Robert Sedlařík, jednatel společnosti Verdana.

Právě firma Verdana  je totiž výhradní distributor Likérky Drak pro celou Českou republiku. Obě společnosti spolu úzce spolupracují. Byl to tedy Sedlařík, kdo Čanigovi dopomáhal šířit smrtící pančovaný alkohol na našem území. Inspekce prodej tohoto tuzemáku a od čtvrtka nesmí být na pultech jediná láhev.

Mohl otrávit tisíce lidí!

Právě ve skladu Verdany se totiž v úterý znovu objevil alkohol s nebezpečným metanolem. Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve Zlíně objevila 7 600 lahví tuzemáku. Jde tedy o 3 300 litrů lihoviny. Laboratorní rozbor ukázal, že v lahvích, které byly označeny oficiální etiketou Likérky Drak, je padesátiprocentní podíl smrtícího metanolu. Takovéto množství mohlo v Česku usmrtit tisíce lidí.

Podívejte se, jak policisté odvážejí smrtící chlast:

Video  Policisté odvážejí z likérky alkohol  - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Policisté začali odvážet smrtící chlast ze skladů, které patří hledanému Sedlaříkovi. U modrých vrat se vystřídalo asi 9 plných kamionů. Zhruba 56 tisíc litrů alkoholu, který byl 50:50 ředěný metanolem, dovezli kamsi na sever Moravy, kde ho pravděpodobně budou likvidovat.

Policie ho zatím nedopadla!

„Vyhlašujeme pátrání po Robertu Sedlaříkovi z Fryštáku na Zlínsku. Osmatřicetiletého muže hledáme už od včerejších odpoledních hodin, zatím se nám ho však nepodařilo zkontaktovat,“ informovala Jana Macalíková, tisková mluvčí policie zlínského kraje. Na nedostatky u firmy Verdana upozornila Státní zemědělská a potravinářská inspekce v pátek.

Máte jakékoliv informace o Robertu Sedlaříkovi nebo Petru Čanigovi? Napište nám na tip@blesk.cz. Také můžete volat nebo posílat sms na číslo 724 014 586.

Dočasný sklad plný smrti

Verdana totiž neměla doklady o původu alkoholu z Likérky Drak. Sedlařík přitom tvrdil, že veškerý alkohol je legální, zdaněný a ke všemu má faktury. Firma se však nezmínila, že má ještě dočasný sklad, ve kterém pak byly nalezeny tisíce litrů smrtícího alkoholu...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bome ( 17. října 2012 23:59 )

Ty jsi moudro, vubec nevis v jakem rezimu ten sklad proto mu zadny unik ani nekladou za vinu, vlastne mu za vinu zatim nekladou nic a jedine co mu muze vznikne za povinnost je spotr. dan a dph a rozesmal jsi me s dani z prijmu , muze to prece prodat se ztratou a dan z prijmu ma za povinnost az za urcite zdanovaci obdobi, hlavne mu jen tezko prokazou, ze je to z jeho likerky, proto ho asi dosud neobvinili z niceho a klidne se muze stat ze ho za 72h pusti a ty hned ze uz je to vlastne hotove

mutaky ( 17. října 2012 22:11 )

Koukám, kolik chytráků sem také přispělo svou troškou do mlýna...

nojasne ( 17. října 2012 21:03 )

Vy jste dobrej, už to, že to z likérky převezli do velkoskladu je uvádění do oběhu. Jinak je tady ještě daňový únik na DPH a dani z příjmu a ten vzniká v okamžiku výroby, těžko prokáže pan majitel, že si 50 tisíc litrů vyrobil pro osobní potřenu. A i v takovém případě by to byl daňový únik. A o důkazy se nebojte, pokud ten druhej neleží na dně přehrady tak toho na sebe poví moc, oba se to budou snažit hodit na toho druhýho.

bome ( 17. října 2012 20:14 )

Samotna vyroba neni danovy unik, povinnost zaplatit dan vznika v momente uvedeni do obehu jak sp. dane tak DPH, pochybuji ze mu toto prokazou, max tak nedovolenou vyrobu a to neni trestny cin

mememumu ( 17. října 2012 18:55 )

Ale samozřejmě že je.

Zobrazit celou diskusi