Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Inspekce našla 7600 lahví pančovaného tuzemáku: Mohl zabít tisíce lidí!

Autor: psch, ČTK - 
16. října 2012
11:53

Inspekce našla ve skladě společnosti Verdana ve Zlíně 7600 lahví tuzemáku s etiketou Likérky Drak, které byly připraveny k distribuci. Kdyby se lahve dostaly do obchodů, jak to měl výrobce v úmyslu, mohly zemřít tisíce lidí.

Tisíce lahví tuzemáku s etiketou Likérky Drak o obsahu 0,42 litru, které našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce ve skladě společnosti Verdana ve Zlíně, obsahovaly 50 procent metanolu. Byly připraveny k distribuci, kdyby došly do obchodů, jak to měl výrobce v plánu, mohly by podle mluvčího SZPI Pavla Kopřivy zabít tisíce lidí!

Laboratorní analýza odebraných vzorků prokázala, že v litru absolutního alkoholu bylo 536.000 miligramů metanolu, znamená to tedy, že metanol a etanol byl míchán do výrobku půl na půl. "Inspekce předala veškerá zjištění policii a Celní správě. Vzhledem k závažnosti nálezu je sklad zajištěn před případným pohybem zboží v návaznosti na opatření, které už SZPI a Celní správa učinily v předchozích dnech," uvedl Kopřiva. SZPI nadále pokračuje v testování lihovin, které považuje za rizikové.

Inspekce minulý týden ve skladu našla 31.426 lahví a šestilitrových barelů Likérky Drak, celkem 56.360 litrů lihovin. Balení nebyla označena ani šarží, firma nedokázala předložit ani průvodní dokumentaci, takže nešlo zjistit původ lihu a datum výroby.

hlinsko ( 17. října 2012 09:07 )

Ano, za tohle může ta neschopná(resp.všehoschopná)pravicová mafiánská banda,která pro obyvatelstvo nezabezpečí ani bezpečnost potravin - jednou je to kořalka, podruhé posypová sůl,kterou nám dávají do stravy. Zde všude by stát měl nést zodpovědnost a do konce života poškozeným lidem platit rentu. Na co se z našich daní platí potravinářská inspekce,daňové úřady ...? To jako, když mě někdo nabídne na oslavě na přípitek o narozeninách kořalku, tak si ji mám nechat zkontrolovat v chemnické laboratoři? Kam jsme se to dostali? O naftě a benzinu do aut ani nemluvě - tam by stát měl platit škody napáchané na motorech. Někdo žehrá na komunisty, že dostali hodně hlasů. To si piště, takovéto základní věci si komnunisté ošetří velice rychle. A navíc mám velké podezření,že v tom pančovaném alkoholu jeli ty Kalouskovi pohunci - kšeftovat s takovými objemy, to si nemohl dovolit nikdo bez tajného svolení celního úřadu a ten spadá pod Kalouska. Kdyby to někdo nesplet a nenalil tam místo chemického lihu metyl, jelo by se dál a někdo by si nekřesťansky mastil kapsu. Jsem zvědavej jestli těm pachatelům seberou veškeré majetky a zavřou je do konce života. Moc tomu nevěřím - museli nahrabat hodně miliónů takže obhajovat je bude třeba Tomáš Sokol, který je z toho vyseká za předpokladu, že se s ním podělí o lup. U nás se zavírají pouze lidé, kteří kreslí tykadýlka sráčům jako je Langer, kteří tady mafii dláždili cestu

stekavypes ( 16. října 2012 17:53 )

Dobře to měli schované a těch lahví ještě bude.

marmat ( 16. října 2012 16:09 )

V Americe IHNED ZAPEČETÉNO s ODEBRÁNÍM LICENCE !!! Tady čekáme na CO???Strach jenom pomyslet... KOCOURKOV s ABSURDISTÁNEM v srdci EVROPY!!!

mutaky ( 16. října 2012 14:39 )

Třeba se pak o tobě taky tady bude psát a my si po článkem o tobě zadiskutujeme, žes to neměl pít.....

naidka ( 16. října 2012 13:28 )

aby ses ráno neprobudil a nezjistil, že ještě spíš.

Zobrazit celou diskusi