Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ženu (†55) zastřelil exmanžel: Dostala dávku ze samopalu!

Autor: Čas.sk, oj - 
13. března 2012
19:01

Celým Slovenskem otřásla brutální vražda. Na Zuzanu (†55) si při venčení psa počkal její exmanžel (†58) ozbrojený samopalem. Jakmile vyšla z domu, zastřelil ji. Nakonec otočil zbraň i proti sobě.

Problémy v rodině se táhly už několik roků. „Nikde nepracoval, živila ho ona. Pořád jen vysedával v hospodě nedaleko domu, kde bydleli,“ řekla Novému Času sousedka, která Zuzanu znala 20 let.

Zdaleka nešlo jen o slovní hádky. „Milan asi před třemi roky v domě střílel z pistole. Ve vyšetřovací vazbě strávil 5 měsíců. Nakonec ho pustili na kauci,“ pokračuje kamarádka zavražděné ženy. Problémy ale nikdy neskončily. Zuzana na exmanžela podala trestní oznámení. Nic nepomohlo.

Zastřelil exmanželku, pak i sebe

Zuzana šla na procházku se svým psem v pondělí po sedmé hodině. Nedaleko domu v bratislavském Ružinově ji čekal exmanžel. V ruce držel nelegálně držený samopal československé výroby Škorpion vz. 61. Na ženu dvakrát vystřelil. Zraněním na místě podlehla.

„Přibližně hodinu po střelbě, našel policista zraněného muže, který odpovídal popisu podezřelého,“ řekla policejní mluvčí Petra Hrášková. Muž, který po vraždě otočil samopal proti sobě, v tu dobu ještě žil. Zraněním podlehl až v nemocnici.

„Zuzana byla skvělá ženská. Znaly jsme se 40 let, od základní školy. S manželem žila 30 let. Po rozvodu ji dělal ze života peklo. Pronásledoval ji. Víckrát ji i fyzicky napadl. Tolikrát prosila policii o pomoc!“ řekla Novému Času s pláčem kolegyně Katarína.

hofihofi ( 14. března 2012 01:45 )

A co maji ty chytra asi ty policajti delat, to maji nekoho zavrit, ze najaka zenska jim prileti s krikem - On mne chce zapicnout? A na tomhle zaklade by meli delat jako co? Vis kolik zlomyslnech slepic by jim tam takhle litalo, aby se zbavily, nebo pomstily starejm? Copak policajti muzou zasahovat proti necemu, co se nestalo? Ty uz to nepij hehehehe.

evita5555 ( 13. března 2012 22:31 )

Moc sa nesmejte, máte stejné blbé zákony. Môžete sa tiež sťažovať na polícii, že sa vám niekto vyhráža zastrelením, polícia zasiahne až keď vás naozaj zastrelí, lebo oni postihnutým neveria. Kamarátke sa tiež vyhráža syn a policajti sa tvária, že sa nič nedeje. Iná alternatíva je, že ju to raz omrzí a ona odpráskne jeho, pretože taký život na úteku je rovnako neznesiteľný ako život v base.

frantaklika ( 13. března 2012 22:14 )

já to tvrdím pořád.. Slováci jsou vypatlaní magoři

dededededek ( 13. března 2012 21:57 )

 s čoklem bezte do ***e, ten to mel koupit prvni..... .

mutaky ( 13. března 2012 20:47 )

Takhle dopadnou manželé Rychtářovic.

Zobrazit celou diskusi