Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Druha chtěla zabít šroubovákem, noži i pilníkem, dostala 12 let

Simona K. několikrát zaútočila nožem na svého partnera i jiné muže. Vždy byla pod vlivem alkoholu
Simona K. několikrát zaútočila nožem na svého partnera i jiné muže. Vždy byla pod vlivem alkoholu  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: sč - 
17. února 2012
21:16

Helenu Růžičkovou coby Fanny Stubovou ve filmu Pane vy jste vdova, tak trochu připomínal příběh Simony K. (34) ze Slavičína. U krajského soudu ve Zlíně dnes stanula za neustálé brutální napadání druha (63) a pokus vraždy. Jen to úsměvné „zavři oči brouku“, chybělo. Soud ji poslal do věznice se zvýšenou ostrahou na 12 let. Musí se také podrobit ambulantní protialkoholní léčbě. Rozsudek ale ještě není pravomocný.

Její dnes již bývalý druh Jaroslav V. (63) si vyjel před deseti lety na houby. „Viděl jsem ženskou, jak táhne nákup a zastavil jsem jí. Tak začal náš vztah. Byl jsem rozvedený, bydlela u mě. Ukázal jsem jí, jak se co vaří, myslel jsem si, že povedeme klidný život. Narodili se nám dva kluci (6,9). Jenže začala pít,“ vyprávěl muž.

V opilosti je Simona podle psychologa impulsivní a agresivní. Druha mnohokrát napadla nožem i dalšími předměty. Ale  i jiné muže. Policie však ví jen o zlomku útoků. „Nikdy jsem na ni policii nežaloval,“ přiznal muž, kterému například v roce 2003 zabodla do zad velký šroubovák a vzápětí ho bodla nožem. I když Simona na chvíli z jeho bytu zmizela, po čase ji Jaroslav vzal zase na milost. „Svým způsobem ji mám pořád rád. Doplácím na to, že jsem dobrák,“ svěřil se Blesku. cz.

Bodala ho pilníkem na železo a dvěma noži

Poslední incident se odehrál loni v září. Žena popíjela v restauraci a doma na Jaroslava vyjela. „Nejdříve rašplí, poté velkým pilníkem na železo o délce 35 cm. To jí nestačilo. V kuchyni vzala nůž s ostřím  25 cm a nakonec s ostřím 12cm a bodala do hrudi, zad, ramen, rukou,“ přiblížil žalobce Roman Kafka. „Vzal jsem do ruky odkapávač na nádobí a chránil jsem se. Byl jsem dodělaný fest. Jedna rána minula těsně srdce. Pak mě ještě praštila pěstí do hlavy až jsem rozbil sklo skříně,“ vyprávěl poškozený.

Žena řvala, že ho zabije, vykope jámu a v ní ho pošlape. "Obžalovaná byla srozuměna s tím, že mu může přivodit smrt a jen souhrou náhod poškozený nezemřel," zdůvodnila trest předsedkyně senátu Iveta Šperlichová

Jsem katolík, už jsem jí odpustil

Poškozený nyní žije v bytě bez elektřiny. „Mám 6500 důchodu. Platím na syny, kteří skončili v dětském domově, nájem a na víc mi nezbývá,“ povzdychl si bývalý nástrojař. Brutální „Fanny“  ale přesto již odpustil. „Jsem katolík, odpouštět se má,“ zakončil rozhovor.

Dvanáct let, to je podle mě moc," dodal důchodce, který to neměl v životě lehké. "Když mi byl měsíc, matka dostala zápal plic a vzali si mě teta se strýcem. Neměli děti. Dostával jsem eletrickým káblem, klečel s rukama nataženýma a na nich pravítko. Trpěl jsem, ale musel jsem poslouchat. Simonu zase vezmu pět, ale musí se změnit," konstatoval.

anka ( 17. února 2012 22:18 )

chudaci deti....

blondyna77 ( 17. února 2012 21:40 )

Každý je strůjcem svého osudu...

Zobrazit celou diskusi