Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svou matku (†76) ubodal v paneláku: Kvůli důchodu?

Autor: rvs, Kjos - 
14. února 2012
17:36

Miroslav K. (†49) zavraždil podle policie v šestém patře záběhlického paneláku v Praze svoji matku (†76), pak se oběsil. Důvodem vraždy byly podle sousedů pravděpodobně peníze, které od své mámy chronicky nezaměstnaný muž neustále požadoval. Tentokrát mu je Žofie K. zřejmě dát odmítla.

Seniorku lidé z okolí naposledy viděli ve čtvrtek odpoledne, když si na nedaleké poště vybírala důchod. "Od pátku se mě tady lidé ptali, jestli jsem jí neviděla. Bydlela tady víc než dvacet let, všichni jí tu znali," řekla na místě Blesku jedna ze sousedek. Podle policie Žofii K. ubodal její syn.

"Žena podle lékaře zemřela na mnohačetná bodná zranění. Tyto závěry bude muset potvrdit nařízená soudní pitva," uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Mrtvá těla v pondělí odpoledne našel druhý syn Žofie K. Tomu bylo divné, že se mu máma už čtyři dny neozvala a spolu s kamarádem vypáčil dveře.

Jaké drama se ve čtvrtek v paneláku v Topolové ulici odehrálo, si zatím mohou policisté pouze domýšlet. S největší pravděpodobností ale na počátku tragédie byla hádka o peníze. "Co já vím, ten syn u ní bydlel a pořád byl bez práce. Živila ho víceméně ona," popsala sousedka.

Toho večera zřejmě Žofii K. konečně došla trpělivost a během hádky svou matku ubodal nožem. Podle některých informací ji mrtvou odnesl do vany, v bytě ještě nějakou dobu přebýval a teprve pak spáchal sebevraždu. To ale zatím policie nepotvrdila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi