Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sériový vrah jí zabil sestru: Dělá volavku, aby ho dopadla

Amber Lynn Costello (na snímku) je jednou z obětí sériového zabijáka z Long Islandu. Její sestra svou identitu nezveřejňuje, snaží se totiž vraha dopadnout na vlastní pěst přes server, kde si šílenec vybírá své oběti.
Amber Lynn Costello (na snímku) je jednou z obětí sériového zabijáka z Long Islandu. Její sestra svou identitu nezveřejňuje, snaží se totiž vraha dopadnout na vlastní pěst přes server, kde si šílenec vybírá své oběti.  (Autor: reprofoto CBS News)
Autor: ljš - 
13. února 2012
13:10

Sériový vrah přezdívaný Zabiják z Long Islandu děsí Ameriku již několik let. Jednou z jeho nejméně deseti obětí byla i sedmadvacetiletá Amber, jejíž sestra se teď na vlastní pěst snaží vraha odhalit.

Šílený vrah si jako oběti svých vražd vybírá prostitutky, které své služby nabízejí na internetovém portálu Craigslist. Jednou z nich byla i Amber Lynn Costello, ta byla naposledy viděna právě v momentě, kdy si smlouvala schůzku s klientem přes zmíněný server. Její ostatky pak byly společně se třemi dalšími těly nalezeny v prosinci roku 2010 na pláži na newyorském Long Islandu.

Policistům se ale stále nedaří zabijáka dopadnout a v pátrání nedělají téměř žádné pokroky. Zoufalá sestra prostitutky Amber, Kimberley Overstreet, se tak rozhodla vzít pátrání do svých rukou a pod falešnou identitou se na erotický server registrovala. "Možná se to pokusí udělat i mně," řekla.

Policisté přitom dívky před používáním serveru varují. Kimberley je však jejich neschopností velmi rozhořčená a vzdát se nehodlá. "Pytel kostí a naděje, to je asi tak všechno, co mají," řekla.

Kdo je newyorský zabiják?

Policisté toho o vrahovi z Long Islandu nevědí mnoho. Svou přezdívku dostal proto, že těla svých obětí vždy zanechal pohozená právě v této oblasti New Yorku. Většinu z nich zanechal poblíž pláže Gilgo Beach (odtud také jeho druhá přezdívka Gilgo Killer).

První čtyři oběti, mezi nimiž byla i Amber, byly nalezeny v prosinci roku 2010, dalších šest potom v březnu a dubnu 2011. Všechny ženy byly uškrceny a jejich těla zabalena do pytlů. Policisté nevylučují, že v předchozích zhruba patnácti letech mohl zavraždit i více lidí.

montpelllier ( 13. února 2012 15:36 )

Kdo je newyourský zabiják? plesku, on ti někdo tak plesk až ti zhaslo, degradace novinářské práce a potupa tlumočníků

axelspringer ( 13. února 2012 14:57 )

Nejlepší je dělat volavku a dát to se svojí fotkou do novin

taky1chytra ( 13. února 2012 14:45 )

Kdo je newyourský zabiják?

taky1chytra ( 13. února 2012 14:44 )

Kdo je newyourský zabiják?

Zobrazit celou diskusi