Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž zbil svou tetu (†73): Týden ji nechal umírat na zemi

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Foto Blesk)
Autor: ČTK, lm - 
12. února 2012
16:58

Jihomoravští policisté vyšetřují úmrtí ženy (†73) z Blanenska, kterou její synovec údajně ztloukl a nechal týden ležet na zemi bez pomoci. Třiasedmdesátiletá žena později v nemocnici zemřela. Muž je ve vazbě a hrozí mu až 16 let vězení za těžké ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí.

Případ se začal odvíjet loni v červnu. Policisté na obvodním oddělení tehdy přijali oznámení, že už téměř týden nikdo neviděl ženu z vesnice na Blanensku. Oznamovatel zároveň vyslovil obavu, že se mohla stát obětí napadení. Hlídka vyjela prověřit oznámení na adresu ženina bydliště. Dveře otevřel její synovec, který odmítal ženu přivolat a uváděl různé smyšlené výmluvy. Nakonec policisty vpustil dovnitř a hlídka našla na zemi zraněnou, podvyživenou a dehydrovanou seniorku.

"Vzhledem k tomu, že několik dní ležela na zemi nedostatečně oblečená a přikrytá jen špinavými dekami, byla také podchlazená a podle lékařky v přímém ohrožení života," popsala policejní mluvčí Petra Vedrová. Policisté poskytli ženě první pomoc a zajistili odvoz do nemocnice. Žena tam po měsíci podlehla vážnému poranění mozku.

Kriminalisté při vyšetřování postupně zjistili, že seniorku už v minulosti fyzicky i psychicky napadal její šestačtyřicetiletý synovec. Loni vše vyvrcholilo surovým útokem. Pachatel podle kriminalistů ženu několikrát udeřil do hlavy a kopal do celého těla. Způsobil jí oděrky a pohmožděniny, ale i zlomeninu nosu a otok mozku.

"Takto těžce zraněnou ji nechal bez jakékoliv pomoci, jídla či pití ležet téměř celý týden na zemi. Šokující je, že zraněné ženě neposkytli pomoc ani její dva sourozenci, se kterými žila ve společné domácnosti," uvedla Vedrová. Oba sourozence policie stíhá kvůli neposkytnutí pomoci.

sakra ( 13. února 2012 10:11 )

Jak je v TV pořad kde je Issová nebo Mádl okamžitě přepínám. Takovou "mládež" vidět nemusím.

jity ( 13. února 2012 09:55 )

vždyť jsou mladí masírováni, že důchodci jsou jen na obtíž. Dostávají důchody a stejně už tu dlouho nebudou, tak by neměli snad ani volit. Copak Issová jim to nedávala před volbami sežrat? Potom jsem četla s ní rozhovor, kdy ještě byla na to pyšná a že prý neví proč by si měla vážit starých lidí, jen proto, že jsou staří. Tak holt lidé jsou jako ovce a podle toho se chovají, jak je jim v médiíích sdělováno.

dopdel ( 13. února 2012 06:25 )

Proboha, co je to za rodinu???

anka ( 13. února 2012 00:46 )

chudak pani....to je hnus

perla99 ( 12. února 2012 19:58 )

Co to mezi námi žije za hovada!

Zobrazit celou diskusi