Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana sebevraha-skokana: Chytil ho vyjednavač

Autor: sč - 
15. února 2012
11:18

Dnes krátce po půlnoci se podařilo policejnímu vyjednavači zachránit život mladíka (23) z Uherskohradišťska. Ten chtěl v noci na Valentýna spáchat sebevraždu skokem ze silničního mostu. Kvůli lásce to ale nebylo.

Vypravil se k němu silně opilý před půlnocí. Přelezl zábradlí a díval se do hlubin, kudy po silnici I/55 projížděla auta. „Motoristé upozornili policii. Muž však komunikoval pouze se strážníky, které znal a pak s policejním vyjednavačem,“ uvedl mluvčí policie Aleš Mergental.

Vyjednavač se ocitl v jeho těsné blízkosti ještě s lékařkou záchranné služby a po diskusi se mu podařilo mladíka přesvědčit, aby to nedělal. „Když ale opilý mladík začal přelézat namrzlé zábradlí, uklouznul. Vyjednávač jej v posledním okamžiku zachytil. Na pomoc přiskočila lékařka a přiběhli další záchranáři. Muži zachránili život a převezli ho do nemocnice,“ dodal mluvčí.

Dotyčný se pokusil spáchat sebevraždu již víckrát. Loni ho policisté strhli na zem těsně předtím, než vyskočil z okna. Odvrátili i jeho pokus bodnout se nožem. A přesně před rokem jej náhodný řidič zachránil, když chtěl skočit ze stejného mostu nad obchvatem Starého Města. Důvod mladík neuvedl, ale roli v tom údajně hrají dluhy a alkohol.

zlaticko77 ( 18. února 2012 23:16 )

vy jste ale hnusný ... nechápu, kde se tohle ve vás lidi bere

znojmacka ( 15. února 2012 18:42 )

přesně tak, souhlasím.. taky mě to hned napadlo, že příště ho mají nenápadně pustit když s tím dělá tyátry furt dokola..

petrsvetrkilometr ( 15. února 2012 15:15 )

hmm jako ta tvoje co?

jahodove_ticho ( 15. února 2012 12:51 )

tak budeme držet palečky, ať se mu to příště konečně povede...zbytečná existence!

vilaamalka ( 15. února 2012 11:32 )

Každý udělá chybu,ale chyba hned v nadpise je trochu k smíchu.ZaCránil ho vyjednavač

Zobrazit celou diskusi