Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vrah maturantky Martiny (†19): Dostal 22,5 roku!

Autor: ljš, sč - 
5. prosince 2011
11:29

Vrahovi devatenáctileté maturantky Martiny V. uložil Krajský soud ve Zlíně výjimečný trest 22,5 roku vězení. Lukáš K. se přiznal, že jí po červnové hádce podříznul hrdlo.

Sympatická Martina V. (19) počátkem června odmaturovala a koketovala s myšlenkou studovat práva. Jejím plánům udělal Lukáš K. ale definitivní konec 9. června, když ji brutálním způsobem zabil. Tvrdil, že byli tajní milenci a ona, třebaže žila měsíc s přítelem v novém bytě, chtěla jejich vztah prozradit.

„Já bydlím již 3,5 roku s přítelkyní, která je spolužačkou Martiny a čerstvě jsem se dozvěděl, že budeme mít dítě,“ líčil před senátem. „S Martinou jsem byl asi čtyřikrát. Rád jsem ji ale neměl. Byl to jen sex bez lásky. Žen jsem měl mnoho. Na prvním místě ale byla moje přítelkyně. Ta mi nevěry vždy odpustila,“ řekl.

Video z místa činu bylo jen pro otrlé

Milenka mu údajně ale ten večer po milostném aktu řekla, že o jejich vztahu řekne oběma stranám a pohádali se. „Když jsem pak vstoupil  z balkónu, kde jsem kouřil, do pokoje, stála tam s velkým nožem. Ruku měla ale připaženou. Nevím, co chtěla  udělat,“ vzpomínal. Pak jí dal, coby bývalý boxer, pecku do tváře a začal ji škrtit. „Myslel jsem, že je mrtvá. Když se ale pohnula, vyvedlo mě to z míry. Vzal jsem ten nůž a začal ji řezat na krku,“ řekl bez pohnutků.

„Pak jsem panikařil. Všude byly moje stopy a otisky. Začal jsem je drhnout. Notebook jsem odvezl do zastavárny, mohly tam být stopy,“ dodal. Video z ohledání místa činu, bylo jen pro otrlé. Zvláště, když bylo vidět, že hlava je téměř oddělena od trupu! Někteří jednací síň opustili.

Po vraždě si šel na gyros

Po tak hrůzném činu doma mladík doma choval jakoby nic. Sledoval filmy a před půlnocí jel s přítelkyní na gyros! Policejní eskortě se cestou do olomoucké věznice s otřesným činem svěřil, aby zjistil, jaký mu hrozí trest. Policisté jeho výpověď nahráli na mobil.

„Byl vyrovnaný a klidný. Prohlásil, že když už chtěl jít do pr**le, tak se začala probírat. Tak vzal nůž a podřízl ji,“ informoval policista. „Poškozená mu prý poku**ila život,“ doplnil. „Ten nůž nebyl moc ostrý. Svým bych to zvládl lépe,“ šokoval dále mladík výpovědí.  Podle znalců netrpí žádnou psychickou poruchou, ale smíšenou poruchou osobnosti. Vyznačuje se impulsívností, nezdrženlivostí, empatiím vůči druhým. Lítost dával najevo jen ve vztahu ke své osobě.

Dědeček Martiny - trváme na tom, že milenci nebyli

Rodina poškozené očekávala vyšší trest – 25 let. „Co udělal se nedá odpustit. Trváme na tom, že milenci nebyli. K sexu ji mohl donutit, stejně jako ostatní ženy. Byl tím známý. Zabil ji pro majetkový prospěch. Neměl peníze. V den vraždy je sháněl po kamarádech a dva týdny starý notebook mu vynesl v zastavárně pět tisíc. Zmizely i peníze a její zlato,“ konstatoval dědeček zavražděné.

„Nejedná se o běžnou vraždu. Byl to mimořádně bestiální čin. Bezcitnost a naprostá neúcta k lidskému životu. Trýznivý způsob, jak uváděl žalobce, se ale nedá spolehlivě doložit. Je to jen pravděpodobné. Tomu odpovídá výše trestu,“ konstatoval předseda senátu  Koudela.

"Jsem přesvědčen, že měl být uznán vinným i za zvláště trýznivý způsob provedení. Tomu by odpovídal i vyšší trest," sdělil žalobce Roman Kafka.

husqarnowicz ( 6. prosince 2011 06:20 )

22,5 let.. To bude mít brzo už jeden týden za sebou..Doufám, že mu pobyt v báni spoluvězni i bachaři patřičně okoření.

pgga ( 6. prosince 2011 00:06 )

Ty hnuse by jsi mnel dosta par...vis kde!

pgga ( 6. prosince 2011 00:05 )

Pejsane..jak vis ze ho dobrovolne pustila do bytu?..Protoze to tvrdi prave on? Jak vis ze nebyla znasilnena?..Jak?..Jedine co vis, ze ji ON hroznym zpusobem zavrazdil.

pgga ( 6. prosince 2011 00:04 )

Celou "teorii"...znaji pouze DVA..a bohuzel jeden z nich(mrtva divka)..nema moznost rict co se stalo! Jedine co vite je od tohoto grazla..ktery dostal za hroznou vrazdu moc malo.

ledva ( 5. prosince 2011 22:37 )

Přesně tak, známá je jen jeho verze.Nevěřím mu ani slovo.Lituji tu dívku, že ji tady špiní a ona už se bránit nemůže.I pro rodiče to musí být hrozné. A jak tady čtu, je každému vše jasné.Asi u toho byli.

Zobrazit celou diskusi