Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda Martiny (†20): Kamarádi sundali tablo, vyslýchali je

Autor: Ondřej Požár, Slávka Červená - 
13. června 2011
15:00

Zářila štěstím a radostí. Dosud neznámý vrah však její život surově přerval. Pravděpodobně v noci na pátek přišel za Martinou (†20) do bytu v Hulíně u Kroměříže a nožem ji zabil. Maturantka z kroměřížské obchodní akademie měla hlubokou řeznou ránu na krku. Její kamarádi v pondělí odpoledne přišli v černém k maturitního tablu a se slzami v očích ho sundali.

Podle důvěryhodného zdroje, který nechce uvést jméno, ležela Martina v tratolišti krve v obývacím pokoji menšího bytu. Do sedmipatrového paneláku se s přítelem Tomášem P., s nímž se znala od loňského května, nastěhovali asi před měsícem. „Zatím neznáme motiv ani pachatele. Vyslechli jsme už více lidí. Zatím ale není nikdo obviněn,“ sdělila Blesku mluvčí policie Jana Bartíková.

Podle žalobce Romana Kafky vedl vrah smrtící brutální útok s velkou intenzitou. „To je neskutečné, jak někdo může být takový! Jsem pro trest smrti za vraždu,“ napsala na internetu kamarádka oběti. Podle ní měla Martina velké plány. „Byla usměvavá, kdykoliv ji člověk potkal. Byla šťastná, že se osamostatnila, že bydlí s přítelem,“ líčí štěstí zavražděné dívky její známá.

Absolventka obchodní akademie měla radost i z dvouměsíčního štěněte Jack Russell teriéra, milovala tanec a muziku a ráda si vyjela na kole...

V pondělí kamarádi odstranili tablo

Martina se ještě v pondělí ráno usmívala na fotografii na školním tablu. Mezi spolužáky Obchodní akademie si ji v průběhu dopoledne prohlížela řada lidí. Odpoledne již tablo zmizelo. „Nevěděla jsem vůbec, že je to ona. Je to příšerné, mám husí kůži,“ konstatovala prodavačka v obchodě, kde bylo tablo vystavené.

Tablo s Martinou bylo odstraněno v pondělí po obědě Tablo s Martinou bylo odstraněno v pondělí po obědě | Slávka Červená

Ve 13.30 hod přišla celá třída Martiny v černém, včetně třídní učitelky. Bez jediného slova se postavili v ulici k tablu a v myšlenkách byli s Martinou. Mnozí měli slzy v očích. Všichni byli zdrceni a chyběla jim slova. Nechtěli se k tragedii vyjadřovat.

„Je to příšerné a snad toho, co jí to udělal, policie dopadne,“ konstatovala jedna ze spolužaček. Třídní učitelka s několika žačkami pak vešla do prodejny a tablo společně vyjmuly z výlohy.

Zabíjel Martiny známý?

O vrahovi lze zatím stále jen spekulovat. Podle policie dosud nikdo nebyl z vyslýchaných kamarádů a bývalých partnerů dívky zadržen a obviněn. „Všem byly odebrány biologické vzorky, které mimo jiné povedou k určení a porovnání se stopami z místa činu,“ uvedl jeden z policistů. Lidé z jejího okolí se shodují v názoru, že čin musel spáchat někdo z jejích bývalých přátel. Vrahovi hrozí až 18 let, nebo dokonce doživotí.

Policie žádá o pomoc

Policie vyzývá ke spolupráci svědky. "Dívky byla naposledy spatřena ve čtvrtek ve 20.45 hodin, když venčila svého nového pejska - Jack Russell teriéra. Prosíme svědky, kteří dívku viděli poté nebo jestli s někým komunikovala na sociálním síti, aby kontaktovali policii," sdělila mluvčí policie Jana Bartíková.

bleskplesk ( 16. června 2011 00:15 )

Můžete, prosím, definovat, co jsou "evropské" a "neevropské" způsoby vraždy??? . Na jednu stranu sice připouštíte možnost justičního omylu a odmítáte trest smrti pro nemožnost nápravy, na druhou stranu v případě pedofilně (přesněji řečeno pedosexuálně) motivovaného zločinu, kde pravděpodobnost justiční křivdy není o nic menší a opakovaně k ní v minulosti bohužel i došlo, by jste odsouzenému dala na výběr pouze ze dvou možných trestů, přičemž každý z nich má nevratné následky??? Asi máte v hlavě pěknou bamboračku. Naštěstí snad nejste zákonodárce.

viha ( 15. června 2011 09:44 )

No, to je teda analýza, ešte ti neponúkli miesto na kriminálke?

najka ( 14. června 2011 09:41 )

Dost možná, že někdo vlezl do bytu, když vvyprovázela přítele a pak pokračovala ve venčení pejska. Možná svým návratem někoho překvapila? Vždyť ten h...l musel být neskutečně potřísněn její krví, co jeho oblečení????Jak se může taková hyena pak chovat, tvářit? Člověkovi jde z toho hlava kolem!

hugu ( 13. června 2011 23:22 )

Těžko by si pozvala do bytu člověka,kterého neznala.

pokemon ( 13. června 2011 20:22 )

já nikoho a nic nesoudím. je mně 43, takže o životě v socíku něco vím. to, že jste nedržela pusu nic neznamená. to nedržel nikdo. doma. já jen říkám, že spojovat vraždu provedenou mašíny v tehdejší době nelze spojovat s touto vraždou. určitě souhlasím, že naše mladá demokracie taky není to pravé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání