Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vrah maturantky Martiny (†19): Ji podřízl, nad psem se slitoval

Autor: Slávka Červená, Kjos - 
28. listopadu 2011
18:14

Tomáš P. (21) z Hulína měl včera těžký den. V soudní síni pohlédl do tváře Lukáši Ko. (21), brutálnímu vrahovi své milé – Martiny V. (19). Tu našel 9. června v bytě s prořízlým hrdlem a dodnes se z prožité hrůzy vzpamatovává.

Lukáš již nebyl žádný suverén, jako v den, kdy se rozhodovalo o jeho vzetí do vazby.  Hleděl do země, mluvil tiše. Lítost nejevil žádnou! „Nemělo se to stát. Lituji její rodinu a mé rodiče,“ prohlásil jen. S Martinou, která žila s Tomášem, se seznámil u školy, kam jezdil Lukáš pro svoji dívku. S Martinou byly spolužačky.

Spal s ní, přitom čekal dítě s jinou

„Byl jsem za ní asi čtyřikrát. Byli jsme milenci, ale rád jsem ji neměl. Když jsem přijel, všechno bylo v pohodě. Pomilovali jsme se, zapálili jsme si na balkoně. Ale pak řekla, že o našem vztahu poví mé přítelkyni i svému příteli a odešla do kuchyně,“ vypovídal Lukáš, kterému týden před tím, oznámila dívka, s kterou žil, že s ním čeká dítě.

„Když jsem se vrátil do obýváku, stála proti mně a v ruce podél těla měla velký nůž. Asi mě chtěla bodnout, ale neútočila. Tak jsem ji chytil za ruku a druhou škrtil. Když skončila na zemi, tak jsem ji škrtil oběma rukama několik minut,“ pokračoval.

Svěřil se policistům

O vraždě se svěřil i policistům při eskortě do vazební věznice. Ti si výpověď nahráli. „Myslel jsem, že už je mrtvá. Chtěl jsem jít do pryč, ale ona se začala probírat. Tak jsem vzal ze země nůž a začal řezat. Nůž nebyl moc ostrý, svým bych to zvládl lépe,“ řekl policistům.

Před soudem přiznal, že chtěl zabít i pejska Martiny. „Nakonec jsem ho zavřel do koupelny. Zvířeti bych nikdy neublížil,“ šokoval přítomné v soudní síni.  Podle pitvy způsobil Martině sedm řezů, stylem jako kdyby řezal pilkou. „Přetnul hrdelní žílu, část krkavice, hlavu téměř oddělil od trupu. Zemřela na krvácivý šok. Všechna poranění byla způsobena za jejího života,“ uvedl  soudní znalec Martin Dobiáš.

Lukáš K. netrpí žádnou psychickou poruchou. Pouze smíšenou poruchou osobnosti. Ta se vyznačuje především impulzivitou, nezdrženlivostí, emoční nezralostí, empatií vůči druhým, egocentrismem – prosazováním svých zájmů. Rodina zemřelé nechtěla uvěřit. „Běhal nám mráz po zádech. Je to naprosto bezcitný hajzl,“ prohlásila o vrahovi sestra (22) zavražděné dívky.

 

autentickej ( 5. prosince 2011 16:48 )

Slečna byla tedy mírně řečeno perverzní.Neb píchat s takovým eklhaftem...ale co, ženský jsou zvrhlí, spíše mě s.e.r.e, že dvacet let budeme tohoto džugla živit v čučáku.

janamala ( 29. listopadu 2011 17:27 )

No a proč by měl zabíjet psíka? Ten snad něco udělal? Chrápal snad s ***, co chtěla bonzovat? A ještě ke všemu chrápala s totálním tydýtem...Ano, je škoda děvčete, ale občas se ten život nepodaří...

pgga ( 29. listopadu 2011 02:12 )

Jste "normalni'?..Pochybuji!..Jak si nekdo rika o vrazdu?..Dale..jak vite jak to"vse opravdu"..bylo?..Verite vrahovi? Tady by dostal trest smrti..tim to konci!

hofihofi ( 28. listopadu 2011 23:51 )

jA NECHAPU PROC SE LIDI OSKLIBAJI NA JIDLEM CO BASTEJI JINDE, pokud to neni lidozroutstvi, tamhle basteji cervy, hmyz, u nas se prodavaly nutrie a lidi se osklibali, ze pry jsou to velke mysi, prd spise ke kralikovi.

hofihofi ( 28. listopadu 2011 23:28 )

V asii a na tichomorskych ostrovech se psi chovaji stejne jako u nas prasata, jiny kraj, jiny mrav. A Kudrnovic z Babicky od Bozeny Nemcove bastili kocky. A co topi se to stejne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání