Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vrah Martiny: Obžalován z vraždy, hrozí mu doživotí

Autor: sč, Kjos - 
14. listopadu 2011
10:36

Lukáš K. (21) ze Zlína, jenž se přiznal k brutální vraždě maturantky Martiny (†19), může dostat i doživotí! V pondělí byl obžalován za zvlášť surovou vraždu i přečin krádeže.

Krajský státní zástupce Roman Kafka podal obžalobu Krajskému soudu. Lukáš K. je obžalován z vraždy zvlášť surovým a trýznivým způsobem. Rovněž je jeho čin posuzován jako vražda s rozmyslem. Obžaloba ho viní také z přečinu krádeže.

Hrozí mu 15 až 20 let. Výjimečně může dostat i trest mezi 20 až 30 lety. Vyloučen není ale ani doživotní trest!

Důkazy ho usvědčují

Jde o jednu z nejsurovějších vražd spáchaných za poslední léta ve Zlínském kraji. „Mladík dívku udeřil do obličeje, opakovaně ji škrtil a když přicházela k vědomí, usmrtil ji nožem,“ přiblížil Kafka. Vše jen proto, že dívka údajně chtěla zveřejnit jejich milenecký vztah.

Lukáš K. velkým kuchyňským nožem maturantku řízl do krku tak, že jí téměř oddělil hlavu od trupu.

Obviněný několikrát vypovídal. Nejdříve zapíral a tvrdil, že dívka se podřízla sama. „Usvědčují ho důkazy z místa činu, znalecké posudky ze soudního lékařství, genetiky, psychiatrie, psychologie, zkoumání pachových stop. O pachateli trestného činu není pochyb,“ dodal žalobce.

Vrah je ve vazbě. Státní zástupce nevyhověl jeho žádosti o propuštění, kterou mladík zdůvodňoval tím, že chce být se svojí těhotnou přítelkyní.

Oběť  ještě i okradl

Tragédie se odehrála okolo 23 hodin 9. června v Hulíně. Poté, co odjel přítel Martiny, s kterým žila, do práce, přijel její údajný milenec. Vzápětí se ale začali hádat. Muž uvedl, že nechtěla, aby vztah nadále skrývali. To se mu ale nehodilo, protože již několik let žil se spolužačkou své milenky a ta s ním čekala dítě. Zřejmě zpanikařil a aby se jeho přítelkyně nic nedozvěděla, vyřešil situaci brutálním způsobem.

Kromě zločinu vraždy spáchanému zvlášť surovým způsobem a ze zvlášť zavrženíhodné pohnutky, byl Lukáš K. obžalován i z  krádeže počítače z místa činu. Maturantce ukradl v bytě notebook a vzápětí ho prodal v zastavárně v Brně. Údajně se bál, že by v něm mohly být informace, které by policii přivedly k němu.

Soudní líčení by mělo být zahájeno ještě do konce tohoto roku.

kakamilek ( 14. listopadu 2011 17:50 )

Svatá prostoto,kdo tě Karle pustil za klávesy!

pea.p ( 14. listopadu 2011 14:25 )

ne jen tato vláda, ale celej tento systém kde má vrah, zloděj, korupčník ap. větší práva než slušný člověk.

pea.p ( 14. listopadu 2011 14:24 )

Takovejm šmejdům by měla bých maximálně povolena eutanázie na vlastní náklady nebo smrt, jakou dopřáli své oběti. TEČKA

pea.p ( 14. listopadu 2011 14:16 )

copak vy víte že to tak bylo? Nebo snad tak slepě věříte jeho verzi? A i kdyby měla bokovku-zasloužila možná od svého partnera po tlamě, ale rozhodně ne od nějakého´úchyla ubodat.

pea.p ( 14. listopadu 2011 14:10 )

a pracující ho budou v krimu živit chudáčka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání