Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rakušané: V noci zbouráme Fritzlův dům hrůzy!

Fritzlův dům brzy zmizí z mapy města
Fritzlův dům brzy zmizí z mapy města  (Autor: profimedia.cz)
Autor: vk, jos - 
22. ledna 2011
20:09

Dům, kde rakouský tyran Josef Fritzl (75) téměř čtvrtstoletí věznil svoji dceru Elisabeth (44), chtějí zbourat. Alespoň tyto plány nyní oznámil starosta města Amstetten s tím, že demolice se uskuteční v noci, aby zbytečně nepřitahovala pozornost médií.

Zbourání nemovitosti na Ybstrasse požaduje většina místních už dlouho. Dům hrůzy, v jehož sklepení Fritzl 24 let znásilňoval dceru a zplodil tam s ní sedm dětí, ve svém městě totiž lidé nechtějí.

Majetek bestie z Amstettenu už dříve skončil kvůli vysokým dluhům v konkurzu. Původně měly dluhy vyrovnat příjmy z nemovitosti, avšak o dům s kobkou neprojevil nikdo zájem. Proto se teď soud rozhodl jednat. Konkrétní datum demolice sice ještě nepadlo, avšak starosta města Herbert Katzengruber potvrdil, že se zbourání uskuteční v nočních hodinách, aby se zabránilo případným »nájezdům« novinářů.

„Dal bych přednost, aby se to stalo pod rouškou tmy,“ oznámil Katzengruber a dodal, že radnice nechá celou oblast neprodyšně uzavřít, aby na dům nebylo odnikud vidět. Navíc všichni, kteří se budou na demolici jakkoliv podílet, budou vázáni slibem mlčenlivosti.

Josef Fritzl, kterého uznal rakouský soud vinným hned z několika zločinů, skončil v roce 2008 ve vězení, v němž si tyran odpykává doživotní trest.

sarka.q ( 23. ledna 2011 10:16 )

Také tomu něvěřím, že je žena nevinná. Každý zná ve svém domě poslední koutek a dveře.Navíc žena , která nikdy nepracovala, tudíž byla pořád doma. Pak tam přibyli malé děti, které jsou také zvědavé. A čím víc manžel striktně požaduje zákaz chození do sklepa, tím víc má manželka nebo děti chuť objevit zákázané. Nevěřím, že za ty léta ho ani jednou neviděla, jak vláčí nějaké nákupy, které se v kuchyni neobjevily, jak někam nese televizi, pračku, stavební materiál atd. a vše nosí do sklepa. Jsem názoru, že žena to musela vědět, ale ze strachu nikdy nic neřekla a neudělala. Navíc to co tam postavil, nebylo za jeden den a bez hluku by se to také neobešlo. Navíc psali, že nájemníci si stěžovali na bouchání a zvuky ze sklepa, na zákazy chození na zahradu, ztráty potravin atd... kdo si stěžoval, byl hned vyhozen. Nájemník Alfred Dubanovsky ho viděl, jak nosí do sklepa potraviny, dokonce prý také viděl, jak Fritzlova manželka Rosemarie pomáhá manželovi do sklepa s vozíkem plným jídla. švagrová zase věděla, že tam chodí kždý den v 90.

sheba ( 23. ledna 2011 07:52 )

a nemůžu uvěřit tomu, co se píše, že jeho žena je nevinná a že neměla ani podezření, že něco není v porádku.

buban ( 22. ledna 2011 23:18 )

vy jste opravdu neskutecna krava. Ale vzhledem k tomu, jak tak citavam vase provokativni prispevky, tak jste spis neco jako chlap-a to rozhodne ne z kasy nejakeho supermarketu, takze jste spis velky vul. P.S. A co vlasak v akci-jede furt?

Shelby16 ( 22. ledna 2011 23:07 )

tak ať tam postaví jezírko s kachničkama a okolo lavičky na sezení

Shelby16 ( 22. ledna 2011 23:03 )

a co tam bude potom ? parčík nebo veřejné záchodky ?

Zobrazit celou diskusi