Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bestie Fritzl vzkazuje z vězení: Chci se nechat rozvést!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, mivr, koj - 
14. listopadu 2010
18:04

Josef Fritzl (75), který dvacet čtyři let věznil doma vlastní dceru Elizabeth, které je dnes čtyřiačtyřicet let, a zplodil s ní sedm dětí, vzkazuje své manželce Rosemarii (71): Chci rozvod! Ta se paradoxně rozvést nechce, přišla by tak totiž o potenciální vdovský důchod.

S Fritzlem už se nikdo z rodiny nebaví ani mu neodpovídá na dopisy posílané z vězení Stein v rakouském Kremsu. Když se rozhodl, že chce rozvod, zkusil tedy napsat své švagrové Christiane Ranner (57).

V dopise mimo jiné stálo: „Moc bych si přál, aby ses zeptala své sestry, až s ní budeš mluvit, zda je ochotna si se mnou promluvit. Mně totiž neodpovídá.“ Fritzl se v listu čtyřikrát zmínil o svých úmyslech podat žádost o rozvod.

Rodina ho prý málo podporovala

Fritzlovi zrůdné činy se provalily v roce 2008. V domě, kde k incestu dlouhých dvacet čtyři let docházelo, bydlela s otcem týrané dívky i její matka, manželka Josefa Fritzla. Ta celou dobu zarytě tvrdí, že o příšerných věcech, které její manžel páchal na jejich dceři, neměla ani zdání. Lze jen těžko uvěřit, že je přehlédnutí něčeho tak bestiálního vůbec možné.

A proč se chce Fritzl rozvést? Stěžuje si, že ho rodina nechala ve štychu. Asi si představoval, že mu po tom, co všechno způsobil, jeho rodina, včetně jím znásilňované dcery Elizabeth, bude stát dále věrně po boku. „Chápu to, ale když už odloučení, tak úplné, abych věděl, na čem jsem,“ dodal s klidem násilník.

On přece nechtěl...

Na otázku, zda je mu líto, co udělal, odpověděl v druhém dopise: „Vždy jsem se snažil o rodinu finančně postarat. Nikdy nemuseli jít tak těžkou cestou jako já. Co se stalo, nebylo plánované ani chtěné.“ To je velmi chabá výmluva pro to, jaké zrůdnosti dělal. A vinu si ponese sám.

Po těchto slovech v dopisech s ním kontakt přerušila i jeho švagrová Christiane. Navíc Rosemarie rozvod nechce, a to z čistě praktických důvodů - mohla by tak přijít o případný vdovský důchod. Když už měla za manžela maniaka, tak ať z toho má alespoň nějaké finanční bolestné.

anil ( 16. listopadu 2010 12:58 )

Třeba měla tušení, ale bála se, nepřipouštěla si to a nevěděla co má dělat. Od by ji stejně do toho sklepa nepustil a kdoví, zda by tam neskončila taky.

anil ( 16. listopadu 2010 12:55 )

Neodsuzovala bych ji, každý nemá sílu a schopnosti se z takové situace dostat.

xcarodejka ( 15. listopadu 2010 10:46 )

a pravděpodobně je více Fritzlů, je se o tom neví.... jeho paní je asi méněcenná. Budˇ je nesvéprávná, nebo by měla být též trestaná. Nemusela žít se zrůdou, existuje totiž rozvod a není ji proč litovat. Kdyby se rodina spojila / kolik jich bylo nevím/ nemohl Fritrl dělat to, co dělal.

ruzicka3 ( 15. listopadu 2010 07:31 )

24-rokov behal do pivnici to jeho žene ne bolo divne presne nákupy atď jedno dieťa bolo položené pred dverami a istý bol že dcéra tam nechala matka musela aj pre nich variť asi stačí ak jeden člen bude sedieť,ak sa rozvedú tak s ňou vy pešie po jeho smrti ostane bez vdovského dôchodku.

kacota ( 15. listopadu 2010 01:23 )

starý zver má ešte velké plány, tak prečo nevymeniť aj manželku ? zachcelo sa mu konečne aj niečo iné,okrem vlastnej dcéry...

Zobrazit celou diskusi