Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fritzl chtěl rodinu rozpustit v kyselině

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, dis, šim - 
11. listopadu 2010
17:38

Josefa Fritzla (75) unavovaly dva životy, které vedl. Jeden trávil po boku své manželky Rosemary, druhý po boku dcery a milenky Elisabeth, kterou 24 let věznil v kobce, v níž ji znásilňoval a kde s ní zplodil sedm dětí. Svému spoluvězni Patricku Jakobovi se prý Fritzl, svěřil, že měl v plánu svoji »podzemní« rodinu rozpustit v kyselině!

„Řekl mi, že měl jen dvě možnosti – buď je všechny pustit, nebo je zabít,“ popsal Jakob, který s Fritzlem strávil tři měsíce v jedné cele. "Řekl mi, že si chce na stará kolena trochu odpočinout," popsal Jakob, podle kterého tak Fritzl plánoval, že zakryje všechny stopy. „Nikdo by nikdy nezjistil, co udělal. Mohl je nechat všechny zmizet. Měl to promyšlené do detailu,“ dodal Jakob.

Patrick, který byl z vězení propuštěn letos v létě, řekl, že mu Fritzl během společného žití na cele popisoval, jak stavěl podzemní vězení pro svou dceru a její děti. Neustále mu prý opakoval, že všechno dělal pro její dobro a ochranu. „Tvrdil, že ji chránil před drogami. Myslel si, že fetuje,“ popisuje Jakob a přiznal, že se s ním Fritzl pokoušel manipulovat neustálým opakováním lží.

Jakoba dali k Fritzlovi na celu, protože trpěl astmatem a Patrickův předchozí vězeň byl kuřák. „Když jsem viděl, že budu celu sdílet s Fritzlem, strašně jsem se vylekal. Nejsem pyšný na to, co jsem udělal, byla to ale spíš mladická nerozvážnost. Jak to, že mě dali do jedné cely s tou zrůdou?“ řekl o svém strachu z Fritzla propuštěný vězeň.

Mluvil k němu jako k synovi

Fritzl k němu prý promlouval jako k synovi. Říkal mu, že jeho zločin, to, že zapálil dva domy, nebylo nic vážného a že může začít nový život. „Mrazilo mě z toho, jak přátelsky se ke mně choval. Nikdy byste nehádali, že něco takového spáchal,“ prohlásil Patrick. Zažil prý i Fritzla rozběsněného vztekem. To prý když nestihl podvečerní zprávy.

Fritzl ve vězení dostává desítky dopisů od fanoušků, kteří jeho osobu obdivují. „Bylo to nechutné, co mu psali,“ dodal Patrick.

bersimalinecka ( 12. listopadu 2010 14:21 )

a pěkně pomalu

anelam ( 12. listopadu 2010 06:56 )

Jen mně nejde do hlavy,jak to dělal že to tolik let dokázal utajit!!!!!! To se snad ani nedá,manželka přece musela něco vědět!

kacota ( 11. listopadu 2010 23:16 )

jeho by mohli...dat do nejakej kade,naliat kyselinu a potom tú smradlavú červenú masu šup do žumpy - tak jak to urobili u nás v tej kauze "kyselinári"

gevi ( 11. listopadu 2010 20:54 )

protože rozpustit někoho v kyselině ve vaně, je možné tak akorát ve filmové veselohře Rozpuštěný, vypuštěný. A v jeho případě se jednalo o několik, myslím sedm nebo osm lidí. To by musel mít cisternu koncentrované kyseliny. Je to nechutné, ale pokud by chtěl rozpustit člověka ve vaně, vznikla by mu hustá disperzní soustava, která by snad ani vypustit nešla. No nechme nechutností, nápad je to dost blbej.

Zobrazit celou diskusi