Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Už vědí, kdo byl naposledy s Moťovským!

Jan Moťovský
Jan Moťovský  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: ČTK - 
22. srpna 2008
15:23

Francouzská policie zná muže, který před 3 týdny převážel pohřešovaného podnikatele Jana Moťovského z letiště v Nice na jihu země do centra města.

V pátek to oznámil zdroj blízký vyšetřování. Po osobě, která je patrně poslední, jež Moťovského před jeho zmizením viděla, nyní úřady usilovně pátrají.

Podnikatel, působící mimo jiné v českém showbyznysu, byl patrně naposledy viděn 3. srpna u jednoho z luxusních hotelů poblíž Anglické promenády vedoucí podél pláží Andělského zálivu. Hovoří se o tom, že Moťovského převážel francouzský podnikatel, i když mohlo jít i o obyčejného taxíkáře.

V Nice Moťovský pravděpodobně nepřespal. Jeho mobilní telefon je od té doby vypnutý. Česká policie citovaná českými sdělovacími prostředky uvádí, že se mohl stát obětí trestného činu, nebo se může skrývat kvůli finančním problémům.

Majitel soutěže krásy Miss ČR jel podle různých zdrojů do Francie, aby prodal se ziskem dům, který předtím poměrně levně koupil.

O záležitost začínají stále více projevovat zájem i francouzská média. Po deníku Nice-Matin se Moťovským zaobíral list Le Parisien, který zveřejnil jeho fotku s Miss České republiky a Miss World Taťánou Kuchařovou. Podnikatelovo jméno padlo i v relaci rádia RTL a podhoubí případu zkoumala také největší televizní stanice TF1.