Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Moťovský: Věřím, že můj bratr žije!

Expřítelkyni Moťovského, Dominiku Mesárošovou, již vyslýchala kriminálka.
 (Autor: Ladislav Křivan)
Autor: mir, dam, cht - 
19. srpna 2008
05:00

Bratr multimilionáře Jana Moťovského věří, že majitel Gottlandu žije! "Něco mi vnitřně říká, že brácha je stále naživu a že ho jenom někdo někde drží," řekl Blesku Roman Moťovský.

Ten neváhal vydat vlastní peníze na bratrovo objevení. "Půl milionu nás bude stát detektivní agentura v Nice, která už po bráchovi pátrá. Každou hodinu čekám, že se mi ozvou," prozradil včera Blesku bratr prezidenta Miss ČR.

"Jak zjistila policie, už na letišti v Nice se setkal s jedním francouzským partnerem. Ten ho vysadil kousek od hotelu Palais de la Méditerranée, před hotelem Negresco. Tam Honzova stopa končí," prozradil Blesku Robert Moťovský. I česká police začala s výslechy Moťovského známých. Kromě jiného vyslechla i modelku Dominiku Mesárošovou.


Jan Moťovský z Gottlandu odlétal s kufrem peněz

Bratr Roman: Jestli žije, jednu mu natáhnu!

Je to rok a půl, co se Jan Moťovský (31) rozhodl obchodovat se zahraničím ve velkém. Jeho partnery se nejdřív stali Francouzi, Švýcaři a posléze došlo i na obchodníky z 'divokého Východu'. Při těchto transakcích se Moťovský naučil, že se neplatí bankovním převodem, ale přímo balíky peněz. To Blesku potvrdil i jeho bratr Roman.

"Ano, Honza s sebou vezl do Nice peníze. Taky si ho mohl někdo vyčíhnout… Já ale nevěřím, že je mrtvý. Naopak čekám, že mi každou hodinu zavolá. Pokud ho ovšem někdo násilně nedrží," rozpovídal se Roman Moťovský.

Foto: 

Vzápětí dodal: "Mámu by přece nenechal takhle strašně se trápit. Jestli zjistím, že si někde jenom válel šunky, tak mu snad jednu natáhnu," řekl rázně Roman, na kterém bylo ale znát, že obavy o bratra má obrovské. Když si s Bleskem povídal, jeho mobil drnčel bez přestání. "Opravdu zatím nic nevím," odpovídal dokola na dotazy přátel.

Roman netušil, že se stane vládcem Moťovského impéria, které čítá kolem dvaceti firem. "Musím se starat o Gottland, Miss ČR. Pořád se uzavírají a podpisují další smlouvy. Mám ale, stejně jako Honzova žena Kateřina, několik plných mocí. Všechno klape dál. To víte, ale ty nejzásadnější obchodní partnery si Honza obstarával sám. A v sejfu má zamknuté smlouvy, ke kterým ani já nemohu. Naštěstí to není nic aktuálního a já pevně věřím, že tohle si už Honza obstará sám," dodal Roman, který má jinak na stěžejní transakce Jana Moťovského podpisové právo.


I Francouzi pátrají

Po Janu Moťovském pátrají i kriminalisté z francouzské Nice, kde se po příletu český podnikatel ztratil. Francouzský deník Nice-Matin napsal, že v oblasti si nikdo nerezervoval pokoj na Moťovského jméno a podnikatel tu noc v Nice pravděpodobně ani nepřespal. Obchodní záležitostí, kvůli které do Nice Moťovský letěl, byl podle deníku prodej luxusního bytu. Podnikatel se mohl i podle názoru francouzské policie stát obětí trestného činu.


Mesárošová: Už mě vyslýchali!

Zmizení Moťovského nepřímo zasáhlo i jeho expřítelkyni Dominiku Mesárošovou (23). Modelka, která si minulý týden nechala zvětšit prsa, čelí dotazům ze všech stran. "Už mě vyslýchala i kriminálka," postěžovala si Blesku.

Expřítelkyni Moťovského, Dominiku Mesárošovou, již vyslýchala kriminálka. Expřítelkyni Moťovského, Dominiku Mesárošovou, již vyslýchala kriminálka. | Ladislav Křivan

"Já o tom ale nic nevím a samotnou mě jeho zmizení velmi zaskočilo!" dodala s ustaraným hlasem blondýna, pro kterou je Moťovský stále bolestivé téma.

Zároveň ji obtěžuje fakt, že už více než měsíc s podnikatelem nechodí a přitom je s ním stále spojována. Modelka zároveň Blesku odtajnila, že s Moťovským byla naposledy v kontaktu 1. srpna a těsně předtím spolu stačili navštívit i místa, kde momentálně končí poslední podnikatelova stopa.


Co si myslí o zmizení svého syna Jana Moťovského jeho rodiče se dočtete zde.