Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče Moťovského: Náš syn je mrtvý!

Tatínek Jana Moťovského nechce dávat své trápení na odiv. Proto s Bleskem mluvil jen přes plot.
 (Autor: Ladislav Křivan)
Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha - 
18. srpna 2008
05:00

ROZŠÍŘENO: Otec zmizelého majitele Gottlandu Jana Moťovského (38) se hroutí! Myslí si, že jeho syn už nežije.

Všechny informace Blesku o podezřelých obchodech svého syna s ruskými byznysmeny bere smrtelně vážně, a proto propadá hlubokým depresím. Blesk ho vypátral ve vile v Sulicích u Prahy, kde s ním hovořil o možném osudu jeho syna, který rozjel velké kšefty s nemovitostmi.

"Mám obavy, že se mu stalo něco strašného. Kdyby byl mezi živými, dávno by se mně i manželce ozval. Nenechal by nás jen tak trpět v nevědomosti," řekl o víkendu reportérům Blesku zdrcený Jan Moťovský senior. Bývalý generál, který stál na prahu synovy kariéry, teď jen lituje, že dal Honzovi do podnikání první milion.

Vzápětí se však jako životem "kovaný" bývalý voják vzchopí a snaží se dodat odvahu sobě i své manželce Ireně. "Naděje ale přece umírá poslední. Tak si pořád představujeme, že se tu zase před naším domem zčistajasna objeví! Měl přece vždycky svůj rozum," říká bývalý vysoký představitel armády, jemuž je proti mysli dávat nečekané návštěvě najevo ty nejniternější city.

Byl však natolik ustaraný a svázaný strachem, že nechtěl ani otevřít vstup do svého hájemství a komunikoval jen zpoza plotu. "Ten barák jim koupil právě kdysi Honza a nechal ho dostavět. Moťovští z něho vybudovali správně po vojensku nedobytnou pevnost," prozradil Blesku v místní hospodě pan Jiří, který rodinu dobře zná.

Sám je také přesvědčen, že podnikatel Jan Moťovský 'to má za sebou'. "Kdyby žil, dávno by zavolal své manželce Kateřině a jejich malé Kačence. Tolik je miluje," zdůvodnil své obavy znalec místních poměrů. Do Prahy se právě vrátil i Zdeněk Kohák, Moťovského pravá ruka. Blesk ho vyzpovídal! Čtěte zde.