Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Moťovský se ztratil už cestou z letiště!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Michaela Remešová, Dalibor Mácha - 
18. srpna 2008
15:31

Jan Moťovský (38) zmizel ještě dříve, než se předpokládalo! 3. srpna nedorazil ani do hotelu Palais de la Méditerranée ve francouzském letovisku Nice.

Šedá eminence českého showbyznysu a boss mezi nejdravějšími podnikateli v Česku se tam měl setkat s ruskými byznysmeny.

Blesku to v neděli exkluzivně potvrdil jeho nejbližší spolupracovník Zdeněk Kohák, který se právě vrátil z dovolené na Krétě. "Mám informace, že se ztratil někde mezi letištěm v Nice a hotelem na hlavní promenádě," prozradil včera reportérům Blesku Kohák, který dělá u miliardáře Moťovského generálního ředitele jeho holdingu.

"Jeden z našich pracovníků si s ním cestou s letiště ještě textoval mobilem. Pak už je v pátrání jen samé prázdno. Schránka telefonu pana Moťovského je přeplněná a žádnou stopu jsme nenašli ani ve firemních mailech, kam se nám ozýval. Jestli někdy takzvaně zmizel, pak maximálně na jeden dva dny. A jistě by nenechal rodiče v nevědomosti," vysvětluje Zdeněk Kohák.

Jak Blesk vypátral přímo v Nice, Moťovský měl před sebou grandiózní plán - levně kupovat a s velkým ziskem prodávat. Proto se upnul na transakce s nemovitostmi, které nabízel ruským zbohatlíkům. Jak Blesku potvrdil zdroj obeznámený s Moťovského zmizením, měl Moťovský v Nice během tří dnů absolvovat 4 až 5 obchodních jednání. Na žádné však prý nedorazil.

A vysvětlení záhadného zmizení českého bosse? To si netroufne odhadnout ani Kohák, který stále věří v šéfův zázračný návrat. "Mohl odplout jachtou do Afriky lovit žraloky, mečouny, mohl na safari za lvy a žirafami. Člověk když chce mít klid, tak prostě vypne," snaží se Kohák vyloučit myšlenky na jakýkoli tragický osud Jana Moťovského. "Firma běží, to je podstatné. Rád Honzu brzy uvidím," pokoušel se včera o optimismus ředitel Moťovského impéria.


Více o zmizení Jana Moťovského čtěte zde:

Rodiče Moťovského: Náš syn je mrtvý!