Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sčítání lidu na internetu vypuklo!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: evak, ČTK - 
26. března 2011
13:33

V Česku začalo o půlnoci sčítání lidu, domů a bytů. Od té doby je možné vyplňovat údaje do papírových formulářů či do formulářů na internetu. Papírové formuláře ale stejně nenahradí. Pokud k lidem komisař nedorazil, nebo je nezastihl doma, musí si pro formulář dojít na příslušnou poštu.

Do těchto sčítacích listů se zapisuje právě to, jak situace vypadala o půlnoci z pátku na sobotu. Případný návod a odpovědi na nejčastější otázky jsou na oficiálních webových stránkách ke sčítání.

Formuláře roznášeli sčítací komisaři. Pokud obyvatele domácnosti napoprvé nezastihli, měli přijít v náhradním termínu. Pokud se ani podruhé nepodařilo listy doručit, měli si je lidé vyzvednout na příslušné poště. Na těch se ale někde tvořily dlouhé fronty. Pro formuláře je možné si na vybrané pošty dojít až do 14. dubna. Od 5. dubna pak budou k dispozici i na radnicích a v pobočkách statistického úřadu.

Za deset minut jedenáct set formulářů

Každý člověk by měl vyplnit osobní list. Za děti ho vypíšou jejich rodiče. Bytový list pak vyplní jen jedna osoba za celou domácnost a domovní list pouze majitel domu. Údaje je možné od půlnoci posílat i přes internet. Za prvních deset minut po spuštění sčítání lidu online si lidé stáhli 1103 formulářů! Je nutné ale mít k tomu i papírový formulář. Na něm se totiž nachází kód, který se musí zadat. Sčítání skončí 14. dubna. Těm, kteří formuláře nevyplní a neodevzdají, hrozí pokuta až 10.000 korun.

bobou ( 26. března 2011 18:59 )

docela zvědavý, jak budou sčítat bezdomovce a cikány? Jestlipak jim cikáni přiznají ty příbuzné, které mají v bytech načerno a kteří s nima chodí na noční výpravy a nebo na sociálku, aby dostali podvodem dávky na které mají přece nárok!!!. Jinak souhlasím s tím, že celé sčítání je k ničemu a jsou to opět zbytečně prošustrované miliony, které by se určitě daly použít na potřebnější, důležitější věci.

zlymikes ( 26. března 2011 17:46 )

na internetu ty tři formuláře brnkačka za 10 minut

klinge ( 26. března 2011 17:23 )

Spis scitani naseho majetku a vseho po cem je jim hovno. Priste po nas treba budou chtit kdy maji zenske menzes a jestli chlapi maji po ranu stoporeny ud :-

horymarianske ( 26. března 2011 15:38 )

2,5 miliardy za informaci, která bude platit několik minut nebo vteřin, nevím, co na to říct, nač je tedy evidence obyvatel, matriky... Tolik peněz by se dalo využít rozumnějším způsobem! A ještě vyhrožovat 10.000 pokutou, to je už příliš !!!!!!!!!!

broucajz ( 26. března 2011 14:55 )

Vyser se nma filosofické disputace. Dá to víc práce (času) než vyplnit ten formulář...

Zobrazit celou diskusi