Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tahanice o Epopej: Pražáky nepustili do zámku!

Autor: ap, koj - 
11. října 2010
11:10

Další překvapivý zvrat nastal v pokračující kauze stěhování Slovanské epopeje. Do hry se vložila společnost Incheba, která vlastní zámek v Moravském Krumlově. V pondělí ráno požádala policii a strážníky o ochranu svého majetku.

Společnost Incheba, která vlastní zámek v Moravském Krumlově a dosud se jakkoliv odmítala zapojit do probíhajících sporů ohledně stěhování Muchovy Slovanské epopeje, zřejmě změnila své stanovisko. Dnes ráno požádala policii a strážníky o ochranu svého majetku.

Pražané nesmí do zámku

V praxi to znamená, že se restaurátoři a pracovníci Galerie hlavního města Prahy nedostanou do zámku a nemohou tak pokračovat v balení velkoformátových pláten slavné Slovanské epopeje.

Incheba totiž povolila vstup do zámku pouze zástupcům Moravského Krumlova, které má s Inchebou smlouvu o pronájmu prostor. Zástupci pražské Galerie, ale zatím o ničem neví a do zámku se tak jako tak odpoledne chystají.

Ať se chovají slušně

A důvod? Ředitel marketingu Incheby, Radovan Ježovi odmítl, že by Incheba zasahovala do sporu. „Stěhování Epopeje rozhodně nebráníme, jen chceme slušné a korektní jednání ze strany Prahy,“ vyjádřil se k nově vzniklé situaci.

Ta dělá každopádně radost obyvatelům Moravského Krumlova, kteří proti stěhování Epopeje již dlouho protestují a v posledních týdnech zorganizovali několik protestních akcí.

zabzat ( 11. října 2010 21:39 )

Posekat tráva, natřít vrata , prodloužit otvírací doba se dá i bez peněz fešando . Co jsem četl návštěvnost toho veledíla je mizivá , zámek je na prodej a ty obrazy si dá starosta asi do stodoly ne Praha ty díla má soudem přiklepnutá na výstavu další soudy ohledně vlastnictví teprve budou probíhat tak nevím o co tomu chytrolínovi z Krumlova jde . Udělal si z toho politickou kampaň jako expert Hašek a Bobošíková

palko1961 ( 11. října 2010 17:13 )

tu Epopej do Prahy nepustil. Urcite by ji slohl bud Hnusnepocasi nebo Tuneldedek a vystavyli by si ji doma.

ales1 ( 11. října 2010 16:41 )

už to píšeš podruhý a pořád stejně blbě. Vypadal by stejně, jen byste měli tlustšího starostu. A já nejsem v Praze, tak se uklidni, cérenko.

e.44 ( 11. října 2010 16:34 )

Ano souhlasím. Přemístit z té ostudné, nevyhovující , útrpný smích u zahraničních turistů budící,kopřivami zarostlé ruiny, na jakékoliv místo, které bude pro tuto úžasnou epopej skutečně vyhovující a dostatečně reprezentativní a dostupné široké veřejnosti.

sirena ( 11. října 2010 16:05 )

Bez peněz se opravit nedá a kdyby Moravský Krumlov dostával na obyvatele polovinu toho co dostává Praha, tak by zámek vypadal jinak. A Vy se v té Praze sedřete. Jak píše Kodl při služební cestě stihne i návštěvu zámku a o tom dalším nepíše. To je fakt služební cesta jak vyšitá.

Zobrazit celou diskusi