Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Lidé našli kostry nebezpečných krajt

Hlava hada, kterého našli na konci května lesníci mezi kládami
Hlava hada, kterého našli na konci května lesníci mezi kládami  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: Kateřina Moravcová, hto - 
16. června 2010
21:01

Jako opaření zůstali na konci května lesní dělníci ve Vytmanově na Karlovarsku. Mezi kládami totiž našli mrtvou šestimetrovou krajtu. V tu chvíli ale netušili, že se v lese v té době zřejmě plazilo podobných kousků víc.

Sto metrů od místa nálezu hada totiž v úterý večer našli místní hned čtyři velké hady. Tedy jen kostry, které z nich zbyly.

Jejich majitelem byl zřejmě obchodník s hady, který s nimi nelegálně kšeftoval. Nejprve je chtěl udat ve Zverimexu v Ostrově, a když ho tam odmítli, tak hady zřejmě vyhodil v lese.

„Přišel podivný člověk, který nám nabízel 10 krajt. Všechny stejně velké a staré. Jenže my ho odmítli, protože starat se o šedesáti i vícekilové krajty není jednoduché,“ řekl chovatel hadů z Ekocentra v Ostrově Jiří Stibor.

Mohou pozřít i malé dítě

Pět mrtvých krajt tak nyní objevili místní jen kousek od svých domů. „Už z toho prvního nálezu jsme byli pořádně vyděšení. Ale jestli se teď našlo jen pět hadů z deseti, tak to se opravdu bojíme,“ svěřila se Žinet Vránová (60) z Vytmanova.

Hadi mohou podle odborníků přežít v našich podmínkách několik týdnů. Navíc jsou takto velké krajty schopné pozřít i malé dítě. Případem se proto začala zabývat i policie.

suuri ( 17. června 2010 14:02 )

Píšete nejen hrubky,ale ještě komolíte názvy obcí. Obsah článku je ale závažný.Takového blba by se patřilo přísně potrestat.Měl by jít sedět do Vykmanova!!

paulete ( 16. června 2010 22:49 )

... když už o něčem tak "senzačně" referujete, tak si alespoň zjistěte správný název obce. Není to jakýsi neexistující Vytmanov, ale VYKMANOV. Je tam i celkem známá basa, ale to redaktory, ani korektory netrápí, co? Však se najdou troubové jako já, co kliknou

Zobrazit celou diskusi