Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Chlapce jsem našla v kaluži krve....

Jameira a Enrica (†5 a †7)
Jameira a Enrica (†5 a †7)  (Autor: Reprofoto RTL)
Autor: Kateřina Moravcová, pet - 
16. června 2010
05:00

Chlapci leželi na posteli v tratolišti krve, otec na zemi. Majitelka pensionu Marie Sabatinová (68) z Podhradu u Chebu v emotivní zpovědi popsala osudný den,  kdy na konci května našla v pokoji mrtvého otce s jeho syny.  Právně u ní se rozhodl Němec Steffen (†39) vyřešit své rodinné problémy, a tak zde chladnokrevně zastřelil sebe i své chlapce Jameira (†5) a Enrica (†7).

Je to případ, který šokoval Česko i sousední Německo! Bohatý německý podnikatel Steffen S. (†39) vyvraždil vlastní rodinu. Důvodem byla údajná žárlivost.  Krvavá jatka začala v pondělí 29. 5. vraždou manželky (†29) v bavorském Himmelstadtu.  Hrůzný čin o den později dokonal v chebském hotelu Sabadin, kde zastřelil syny Jameira a Enrica (†5 a †7) a pak si vpálil kulku do hlavy. Nová fakta do případu přinesla Marie Sabatinová, která exkluzivně pro Blesk.cz popsala osudný den, kdy do jejího hotelu přijel Němec s dvěma syna a podivně se choval...

Snídani už nechtěl, za kluky mi nezaplatil
V tomto penzionu v Podhradu u Chebu se dvojnásobná vražda a sebevražda odehrála. V tomto penzionu v Podhradu u Chebu se dvojnásobná vražda a sebevražda odehrála. | Kateřina Moravcová

„Přijel s chlapci někdy po obědě. Smlouval se mnou o ceně za ubytování. Nakonec jsem ho nechala, ať zaplatí jen za sebe. Za kluky mi nedal nic,“ vyprávěla. „Říkal, že zůstane přes noc a pak že se uvidí. Snídani ale nechtěl. Chlapců jsem se pak ptala, kde mají maminku. Prý doma,“ popisuje setkání otřesená Sabatinová.

Steffen měl na hlavě kšiltovku a majitelce se nedíval do očí. „Když mi ho policie ukazovala na fotce, nepoznala jsem ho. Do očí jsem mu neviděla. Pak děti s otcem viděla na procházce v blízkém okolí. Z procházky se děti vracely zašpiněné. Holínky měly samé ba

hno. „Jeden z chlapců si pak šel v zablácených holínkách do auta pro míč a pak do setmění hráli na chodbě fotbal. Pak už bylo jenom ticho, což mi bylo podezřelé,“ dodává Sabatinová.

Podle ní otec zastřelil chlapce už v noci. Druhý den kolem oběda přijelo do blízkosti penzionu několik policistů. „Šla jsem k nim a říkala, že mám v penzionu ubytovaného Němce se dvěma dětmi a že je tam podezřelé ticho. Policisté ale po chvíli odjeli,“ vzpomíná Sabatinová. Matka zabila své dvě děti, čtěte zde

Chlapci leželi v kaluži krve

Na tenhle pohled nikdy nezapomene. „Chlapci leželi na posteli v kalužích krve. Otec na zemi,“ pláče Sabatinová. Hrůzný pohled majitelku tak vyděsil, že se psychicky sesypala. „Pak jsem to ještě několik dní uklízela!“

Proč si Steffen vybral právě jejich penzion, všem leží v hlavě. Podhrad je rekreační oblast u Chebu. Penzion Sabatin má sytě modrou střechu a to podle majitelky mohlo být rozhodující. V SMS zprávě, kterou totiž před osudným činem poslal svému kamarádovi stálo, že manželka Tina (†29), kterou před útěkem z Německa také zabil, je ve sklepě v modrém domě. „Třeba to byl záměr a ta naše modrá střecha se mu spojila s tím domem v Německu,“ myslí si Sabatinová.

Vraždil ze žárlivosti

Steffen chorobně žárlil na svou atraktivní manželku Steffen chorobně žárlil na svou atraktivní manželku | Reprofoto RTL

Důvodem krveprolití byla žárlivost? Manželství atraktivního páru začalo údajně skřípat kvůli nevěrám manžela. Muž se odmítal rozvést, ale jeho atraktivní žena Tina od něho chtěla odejít. Spouštěcím mechanismem tragédie bylo zřejmě to, že si našla nového partnera. Manžel zaslepen žárlivostí v pondělí vnikl do jejího domu v bavorském Himmelstadtu a tam ji několika výstřely z nelegálně držené zbraně popravil.

Poté syny vyzvedl ze školky. Učitelkám řekl, že jejich babička onemocněla a on je chce vzít za ní. Syny odvezl přes hranice a ještě týž den se s nimi ubytoval v hotelu Sabadin. „Byli tam jediní hosté a Němec se prý choval velmi klidně. Naposledy naživu viděl chlapce jeden ze zaměstnanců okolo pondělní 22. hodiny, když v hotelové hale hráli fotbal,“ uvedla Lilliane Matthesová z německé policie.

bjutifl ( 16. června 2010 16:46 )

Ty nevíš kdo píše pro bulvár? Přeci ten nejhorší redaktorskej odpad, kterej nemá šanci se uchytit v jakémkoliv aspoň trochu solidním deníku. Takže když ti úroveň Blesku nevyhovuje, tak prostě přesedlej na nějaké kvalitní čtivo a přestaň tady dělat chytrýho.

majojo ( 16. června 2010 16:42 )

Jo a chtela jsem napsat Jungmann.

majojo ( 16. června 2010 16:41 )

Ale kdysi existovala instituce korektora. Dnes se platí lépe různým Františkám, ze kterých by Jubgmann blil maggi v kostkách.

bjutifl ( 16. června 2010 16:37 )

Houby horší. Je to pořád stejný a v Blesku to nikdy lepší nebude. Jenom nějak nechápu, proč na to musíš upozorňovat právě u článku o takový tragédii.

bieseger ( 16. června 2010 16:23 )

Jistě, ikdyž je to něčí zaměstnání tak není důvod aby svou práci dělal pořádně. Zajímalo by mě které ostatní profese to takhle mají ? Myslím že většina redaktorů Blesku by měla dostat padáka. A ty jsi vážně omezenec.

Zobrazit celou diskusi