Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Střílel po psech, protože moc štěkali!

Autor: Jana Ulrichová - 
23. listopadu 2009
05:00

Co je to za člověka? Do vlastních psů totiž střílel na dvorku ve Štětí na Litoměřicku Martin T. (32). Rozčílilo ho prý, že jeden z nich hlasitě štěkal.

Policisté ho nyní obvinili za týrání zvířat a nedovolené ozbrojování.

Nářek zraněných zvířat zaslechli sousedé, kteří přivolali strážníky. Ti pak na místě i s policisty zjistili, že majitel jednoho ze psů, labradora, zranil tak, že musel být okamžitě utracen. Druhého psa, brazilskou filu Bada (2,5), mu veterináři zabavili až poté, co vyšlo najevo, že ho týden nechal bez ošetření na dvoře se střelami v těle. Skončil vútulku, kde ho ale nakonec museli uspat také, a to kvůli přetočení žaludku.

„Toto onemocnění přímo s jeho zraněním nesouviselo. Podepsal se na něm ale špatný výživný stav a nedobré podmínky z předchozí doby,“ řekla Marcela Matzkeová, veterinářka, která Bada ošetřovala.
Martin T. na svém jednání nic divného neviděl. „Střílel jsem na jednoho. Toho jsem trefil, ten druhý to holt chytil taky. Bylo to na mém pozemku a byl to můj pes,“ řekl po incidentu.

Policisté to ale viděli jinak. Na základě znaleckých posudků ho nyní obvinili. „Hrozí mu až tři roky vězení,“ řekla policejní mluvčí Alena Romová.

insignia ( 15. června 2011 22:34 )

újmu na zdraví. Ač už jsem v předdůchodovém věku a jen tak něco by mě nemělo vyvést z míry, tato doba mne poznamenala. A proto za tento čin tomuto a i jiným tyranů, kteří dokážou zákeřně ubližovat němým tvorům, ze srdce přeji brzké a pomalé umírání v těžkých bolestech.

trinni ( 15. června 2011 21:20 )

Jo ho chápu, že mu vadil štěkot, ale měl to řešit jinak.

alessa1 ( 23. listopadu 2009 21:08 )

kterýmu patří udělat to samý!!! Co je to za debila, kterej se diví, že psi štěkají!!??? To je teda objevení Ameriky!!! A dost mě taky vytáčí ty naše slavné zákony, které považují živého tvora za věc, to teda musel vymyslet pořádnej hňup!!! Věc je třeba židle nebo stůl, ale tvor, který má základní životní funkce je živá bytost, která si zasluhuje daleko přísnější ochranu ze zákona proti takovým hajzlům!!! Bohužel, tady v tom našem Kocourkově se bude takový pakáži stále dařit unikat spravedlivému trestu za vydatné pomoci těchto zvrácených zákonů

loulou ( 23. listopadu 2009 14:02 )

nepořizuj si psi wole ,když ti vadí štěkot

franceska009 ( 23. listopadu 2009 09:20 )

proboha co by udělal s dítetem, kdyby mu řvalo v postílce?? A prej : já chtěl střelit toho jednoho ten druhý se tam připlet.... Co to má být? Jemu to ještě přijde normální? Kdy už pes nebude brán jen jako věc...

Zobrazit celou diskusi