Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šokující odhalení z Pellegriniho videa: Místo skutečných voličů placení herci

Autor: mav, lig - 
2. dubna 2024
18:35

„Volím prezidenta, který tu není pro politiky, ale pro normální lidi,“ říká Marek v řemeslnických montérkách na podporu Petera Pellegriniho. Ve skutečnosti je to ale kuchař a kandidát na slovenského prezidenta mu za tato slova na videu zaplatil.

Klipy v politických kampaních bývají plné takových prohlášení, ať už autentických, nebo hraných. Předseda slovenského parlamentu a strany Hlas-Sociální demokracie Pellegrini se uchýlil k druhé variantě.

„Nechci být prezident influencerů ani herců. Chci být prezidentem lidí,“ narážel nedávno na svého soupeře, bývalého diplomata Ivana Korčoka, jehož v kampani - podle všeho dobrovolně a zdarma - podpořilo množství osobností známých z televize a internetu. Zřejmě v souladu s tím si tedy zaplatil nikoli profesionální herce, nýbrž komparsisty, zjistil slovenský Denník N.

Marek je ve skutečnosti kuchař. „Někteří to dělají z přesvědčení, někteří pro výdělek, někteří pro zviditelnění,“ popsal motivace komparsistů. U konkurzu na reklamu prý s režisérem seděl i přímo Pellegrini - a nikdo se neptal, koho bude zájemce o televizní brigádu volit.

Alen dostal roli vinaře a repliku „Volím Pellegriniho, neboť ví, že Slovensko pokračuje i za Bratislavou, a postará se o celou zem.“ Ve skutečnosti není představitelem tak říkajíc obyčejných venkovských lidí, nýbrž manažerem odjakživa z Bratislavy. „Nevyjadřuje to můj osobní postoj, je to herecká záležitost,“ svěřil se deníku.

Naopak prý za Pellegriniho upřímně kope Jozef, který hraje v šotu manažera (a jinak třeba menší role v seriálech).

Ani mluvčí Petera Pellegriniho, ani agentura Creo odpovědná za kandidátovu kampaň, se pro Denník N nevyjádřily.

„Využívání komparsistů není v reklamách nic nezvyklého,“ konstatuje list. „Otázkou však je používání komparsu v politické reklamě, zejména když videa a fotografie působí jako autentická podpora kandidáta.

Podobný spot se stoupenci natočil Ivan Korčok. „Jde o reálné podporovatele a jejich reálné názory,“ uvedl Korčokův mluvčí.

Video  Korčok a Pellegrini na výšlapech s podporovateli: Vzkazy z výšin ve finále kampaně  - Facebook - I. Korčok, P. Pellegrini
Video se připravuje ...

Miloslav Podhola ( 4. dubna 2024 15:11 )

Jmenujze mi prosím médium, které zone B. z ruky. Za to všechna veřejnoprávní dělají co mohou, aby ho poškodila.
Jste snad slepý a hluchý, zdá se, že ano.

Miloslav Podhola ( 4. dubna 2024 15:05 )

Naše občany poštvávají proti SR pětikoaliční politici.

Miloslav Podhola ( 4. dubna 2024 15:05 )

Naše občany poštvávají proti SR pětikoaliční politici.

Miloslav Podhola ( 4. dubna 2024 15:05 )

Naše občany poštvávají proti SR pětikoaliční politici.

Miloslav Podhola ( 4. dubna 2024 15:05 )

Naše občany poštvávají proti SR pětikoaliční politici.

Zobrazit celou diskusi