Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mia (21) se vrátila z teroristického zajetí. Postřelenou ruku jí operoval veterinář

Autor: DVL, lig - 
4. prosince 2023
05:00

Mia Schemová (21) byla ve čtvrtek mezi osmi rukojmími, které teroristická skupina Hamás propustila. V zajetí strávila 54 dní od té doby, co ji teroristé unesli z hudebního festivalu Supernova. Schemová byla tehdy postřelena do ruky, kterou jí operoval veterinář, a v zajetí tak o ni nebylo dostatečně postaráno, napsal britský deník Daily Mail.

Mia Schemová (21) byla mezi 36 lidmi, které teroristická skupina Hamás unesla společně s její kamarádkou Eliou Toledanovou (27) 7. října z hudebního festivalu Supernova. Toledanová se dosud nevrátila. 

Tehdy se Miina matka snažila své dceři dovolat, ale nedařilo se jí to. Několik lidí jí poté tvrdilo, že Miu někde viděli, ale nakonec svou dceru spatřila až na videu, které natočil přímo Hamás, píše The Times of Israel.

Mia byla donucena natočit pochvalné video na adresu radikálů. V emotivním videu, které sdílela teroristická skupina Hamás, říká: „Lidé ke mně byli dobří, moc hodní... Jídlo dobré a laskavost a všechno dobré.“

To však nesouhlasí s tím, co vypověděli ostatní rukojmí. Ti totiž uvedli, že během zajetí zhubli 8 až 15 kilogramů během dvou měsíců. Ženy a děti, které se vrátily, řekly, že byly svými vězniteli bity a bylo jim vyhrožováno. Další propuštění rukojmí vypověděli, že měli málo jídla a nedostali dostatečnou zdravotnickou péči.

Operace od veterináře

Francouzsko-izraelská občanka Mia v zajetí strávila 54 dní od té doby, co byla postřelena do ruky a odvlečena jako rukojmí z hudebního festivalu Supernova během teroristického masakru ze 7. října. Nakonec byla ve čtvrtek propuštěna a uvedla, že ji v zajetí ošetřoval veterinář. 

Teta Shemové řekla novinářům, že o její neteř nebylo dostatečně postaráno. „Je hubená, je slabá. Její ruku operoval veterinář. Nechodila na fyzioterapii,“ řekla teta mladé ženy. 

Nyní je v nemocnici a předpokládá se, že až bude propuštěna, zotaví se pomocí fyzioterapie. 

Před svým zajetím pracovala v tetovacím salonu. 

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Video  Izraelci odpálili dům šéfa Hamásu v Gaze: Scházeli se v něm velitelé.  - IDF
Video se připravuje ...

Marie Ziani ( 4. prosince 2023 16:23 )

Mia à francouzské občanství?Ani ona ani její rodiče nemluví francouzsky.
Měla prý propadly francouzsky pas.Na jeho obnoveni i známé osobnosti čekají minimum 6 měsíců. A na francouzské občanství se čeká několik let.
Hudební festival?Spíš sodoma gomora.
Stačí fotky na hodnocení osobnosti teto potetovane krasavice s kachnimy pysky

RASPUTIN ( 4. prosince 2023 06:40 )

Možná by bylo dobré, pro vyvážení, ukázat také stovky zavražděných civilistů agresorskou genocidní politikou Izraele a zkusit zjistit, co je pravdy na tom, že Izrael zajatce mučí v novodobých koncentrácích podobných těm německým.

Zobrazit celou diskusi