Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bestie z Hamásu nešetří ani babičky: Absolutní horor! Vnučka na internetu zjistila, co jí udělali

Autor: Darina Jíchová, lig - 
11. října 2023
05:00

Šok a zděšení vyvolaly únosy Izraelců do Pásma Gazy, které od víkendu podnikají ozbrojenci z hnutí Hamás. Zástupci izraelské vlády mluví o desítkách zajatých, mezi nimi je také pětaosmdesátiletá Jaffa Adarová, která přežila holocaust. Její rodina od soboty prosí o propuštění své babičky, upozornili, že nemá u sebe své léky a bez nich je „v šílených bolestech“, uvedl list Daily Mail. Na sociálních sítích se rovněž objevil příběh další stařenky, její osud je daleko smutnější, radikálové z Hamás ji zabili.

Jaffu z kibucu nedaleko Pásma Gazy odvezli na golfovém vozíku do Gazy, rodina bojuje za její propuštění a doufá, že bude v pořádku. „Byl to naprostý šok a hrozná bolest,“ svěřila se její vnučka Adva Adarová reportérům stanice Sky News. „Moc se o ni bojíme, je nemocná a nemá s sebou žádné léky… ostatně, jak by mohla,“ vypověděla Adva.

„Nevíme, jak dlouho bez svých léků přežije, co ale víme, je, že bez léků má bolesti,“ dodala vnučka s tím, že s babičkou rodina naposledy mluvila v sobotu, kdy jim volala, protože k nim do vesnice vnikli radikálové z Hamásu. Dům Jaffy vypálili. „Viděli jsme video, kde ji muži se zbraněmi odvážejí do Gazy, ani si neumím představit, jak vystrašená musí být,“ uvedla.

„Babička vždycky měla velmi pozitivní přístup k životu, je to neuvěřitelně vtipná žena,“ popsala Adva. „Situace je vyhrocená a těžká, ale nevidím žádný důvod, proč by se měly unášet staré ženy a děti. Vraťte je zpátky do jejich domovů,“ obrátila se Adva na Hamás. Na sociálních sítích se během úterka sice objevila zpráva, že Jaffa Adarová byla zachráněna izraelskými vojáky, Adva však upozornila na to, že stařenka na videu není její babička.

Adarovi mají ještě určitou naději, že se jim babička vrátí domů, Mor Bayderová bohužel takové štěstí nemá, její babičku Hamás zabil. Mor navíc našla důkazy o smrti své milované babičky na sociálních sítích, radikálové se svým hrůzným činem pochlubili na internetu. „Byla to nejhorší noční můra mého života, ty zrůdy její tělo pak fotily jejím vlastním mobilem,“ vylíčila Mor.

„Byla mi životní oporou a nejen mou, ale celé naší rodiny, v kibucu Nir Oz žila celý život, až tam byla i brutálně zavražděna, teroristé ji zabili v jejím vlastním domě,“ napsala v dojemném příspěvku na facebooku. „Bylo sedm ráno, když jsem ten horor našla. Teroristé k ní vpadli, zabili ji, vzali si její telefon, svůj čin si natočili a pak ho sdíleli na jejím vlastním facebooku. To přece nemůže být skutečné,“ uvedla zdevastovaná Mor.

„Moje srdce je naprosto zlomené, lidé vědí, čím pro mě byla, jaký jsme měly vztah, co byla za osobu, jak hodná a čistá duše to byla. Babička milovala život. Babi, jak bez tebe máme dál žít? Co jsme bez tebe. Je to noční můra. Z celého srdce tě miluju, byla jsi světlem mého života,“ vyznala se Mor.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

Th0r_z_h0r ( 14. října 2023 13:59 )

http­s://ww­w.id­nes.cz­/techn­et/pred-100-lety/pogromy-ukrajina-rusko-nacionaliste-bolse­vici­.A1902­15_133­113_pr­ed-100-lety_vov

Th0r_z_h0r ( 14. října 2023 13:59 )

Antisemita a ukromil? Ksichti z vychodu je taky nenavidej. Proto na ne poradali pogromy. Lvov, Babi Yar, Rovno, Sosensky les, Proskurov, ....

Th0r_z_h0r ( 14. října 2023 13:49 )

Osobne vidim rovnitko mezi Hamasem a tzv. Ukrajinci. Bezzemci, desitky let terorizuji okoli, vrazdi, kradou, neustale vznaseji naroky na cizi uzemi, chovaji se jako barbari. Paradox je, ze kdyz Izrael likviduje nemocnice, skoly, bombarduje bez rozpaku civilisty, tak tomu znacna cast spolecnosti tleska. Kdyz to dela Rusko v rukavickach, tak uplne stejna cast kvici, jak na porazce. To je realita.

Btw. stojim na strane Izraele. S barbary se v rukavickach jednat neda a nema 😉

PepekRes ( 11. října 2023 14:25 )

Zakázat islám celosvětově. Hnus kdo je muslim je chorý

Athina ( 11. října 2023 13:22 )

Strasne, strasne, strasne…k takovým zverstvum není co dodat😔.

Zobrazit celou diskusi