Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Biden po těžkém rozhodnutí o smrtících zbraních: Relax s první dámou na pláži

Autor: DVL, ČTK - 
9. července 2023
10:25

Nedlouho poté, co americký prezident Joe Biden schválil zaslání kazetové munice na Ukrajinu, byl spatřen, jak se opaluje na pláži a relaxuje nedaleko svého domu za doprovodu manželky a vnučky.

Jen krátce poté, co americký prezident Joe Biden schválil zaslání kazetové munice na Ukrajinu, objevil se na pláži poblíž svého domu v Delaware, jak se opaluje se svou ženou Jill a vnučkou Finnegan za doprovodu ochranky, jak uvedl deník Daily Mail

„Bylo to z mé strany skutečně těžké rozhodnutí, které jsem mimochodem konzultoval s partnery i našimi přáteli (v Kapitolu). Ukrajincům dochází munice,“ okomentoval dnes oznámení prezident Joe Biden v rozhovoru se stanicí CNN.

Kazetová munice bude obsažena v novém balíčku vojenské pomoci pro Ukrajinu v hodnotě 800 milionů dolarů (přibližně 17,4 miliardy korun). „Bylo to z mé strany skutečně těžké rozhodnutí, které jsem mimochodem konzultoval s partnery i našimi přáteli (v Kapitolu). Ukrajincům dochází munice,“ okomentoval oznámení prezident Joe Biden v rozhovoru se stanicí CNN.

Kazetová munice v určité fázi svého letu exploduje a rozpadne se na menší nálože, které se rozptýlí v širším okolí. Nevybuchlé nálože mohou představovat riziko pro civilisty i dlouho po skončení konfliktu. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Ruská invaze na Ukrajinu. Jak to celé začalo?  - Videohub
Video se připravuje ...

naidka ( 9. července 2023 13:53 )

Hlavně, že nikam nezahučel.

naidka ( 9. července 2023 13:52 )

God save the Queen!

Limonadovy_joe ( 9. července 2023 13:16 )

Dementni Biden mozna ani nema potuchy co schvalil. Ostatne jemu je to jedno, uz toho casu moc nema. Valka mezi Ruskem a Amerikou diky jejich rozhodnutim, by se mohla rozsirit. Americani pouzivaji Ukrajinu jako bitevni pole, protoze sami se boji. Po debaklu v Afganistanu, odkud je vypraskali jak zbite psy, amici odtahli a nechali tam vse co mohli. Obrovsky uspech po 20 ti letech valceni, nahradili Talibana Talibanem. To se neda vymyslet. Jen at se valci ale hlavne ne u nas a prachy se sypiu, to je americke motto.

milan59 ( 9. července 2023 12:51 )

Tak to vypadá,že ani NEVÍ o rozhod­nutí/­schvá­lení poslání KAZETOVÝCH MUNICÍCH na UA

Eva HÁDĚ ( 9. července 2023 10:32 )

Hmm dobrej dvojnik

Zobrazit celou diskusi