Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nou (26) odvlekl Hamás z festivalu: Její matka má rakovinu. A otec strach, že se nedožije shledání

Autor: simao - 
4. listopadu 2023
20:56

Noa Argamaniová (26) skončila ve spárech teroristů z Hamásu poté, co ji unesli z tanečního festivalu v Něgevské poušti. Její otec Jaacov nyní prozradil, že jeho manželka, Noina matka Liora, trpí rakovinou a její stav se zhoršil. Má obavu, že se s dcerou již nikdy neuvidí, uvádí Daily Mail.

Sledovat video, jak mu dceru unáší teroristé z Hamásu na motorce, zatímco její přítel Avi neměl šanci proti přesile a drželi ho za ruce, bylo pro otce Noy Argamaniové hrozivé.

Smutné však je nejen to, že rodiče nemají žádné zprávy o osudu svého jediného dítěte – ale také to, že matka Liora nyní svádí náročný souboj s rakovinou mozku. A hrozí, že ho prohraje ještě dřív, než přijdou informace o Noe...

Nou unesli 7. října z izraelského tanečního festivalu Supernova na začátku útoku teroristů z Hamásu na Izrael. „Nezabíjejte mě,“ křičela přitom na únosce. Zda je naživu, není jasné.

Mail on Sunday ukázal Nou 8. října i s detaily celého příběhu – její otec neměl o dceři nejprve žádné zprávy, začal proto prohledávat nemocnice v okolí, zda není mezi zraněnými. Později mu však zavolal jeden z Noiných přátel, že se na sociálních sítích objevilo video, kde Hamás odváží křičící Nou na motorce.

„Ale víte, otec tomu nechce věřit. Doufal jsem, že to ve skutečnosti nebyla ona,“ popisoval Jaacov. „Jenže když jsem sledoval video, hned jsem viděl, že je to Noa. Byla vyděšená, zkoprnělá a její přítel také. Takové video, jako je video vaší dcery, kohokoliv zlomí. Zvlášť když je moje žena ve stavu, v jakém je,“ poznamenal Noin otec.

Později viděl prý i další video, kde již Noa seděla v jakési místnosti, pravděpodobně v Gaze. „Pila vodu, vypadala OK,“ uvedl její otec.

Video  Únosci z Hamásu v akci: Studentka (25) prosila o život, teroristé unášeli do Gazy i další Izraelce.  - Reuters
Video se připravuje ...

Jaacov se nyní bojí nejen o život dcery, ale i o to, že už se Noa nikdy neuvidí se svou matkou. Ta je aktuálně v nemocnici v Tel Avivu kvůli rakovině mozku.

„Moje žena na tom není nejlépe, doktoři jí příliš nadějí nedávají. Je to pro nás jako pro rodinu opravdu těžké období,“ posteskl si otec unesené Izraelky v reakci pro Daily Mail.

V zajetí měla 26. narozeniny

Byla to právě Noa, jedináček z Beerševy a studentka datového inženýrství na univerzitě, kdo se snažil starat o svou nemocnou matku. Lioře zařídila i léčbu. Matčino zdraví se od únosu dcery výrazně zhoršilo.

„Doufám, že Noa bude osvobozena z Gazy aby mohla vidět svou matku, než bude příliš pozdě,“ neztrácí zbytky víry její otec, který prý tráví celé dny zjišťováním, zda nejsou nějaké novinky či jakékoliv informace o jeho dceři, která před 14 dny měla 26. narozeniny.

Rodina se sešla u její fotky, zazpívali jí k narozeninám...  „Ale co je to za narozeniny? Znám ale Nou, jak vždycky dodává ostatním sílu. Věřím, že díky své vnitřní síle je tam silná,“ dodává otec, který prý věří, že „dobrých výsledků můžeme dosáhnout dialogem, nikoli zabíjením na obou stranách“.

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi