Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Putin v šusťákovce, s exmanželkou a šéfem na dovolené: Finové vytáhli z archivu retro video

Autor: simao - 
24. září 2023
20:40

Vladimir Putin v šusťákovce a bílém nátělníku, s tehdejší manželkou Ljudmilou a také svým někdejším šéfem, bývalým starostou Petrohradu Anatolijem Sobčakem. Finská televize Yle.fi zveřejnila unikátní záběry Putina během pobytu právě ve Finsku ve vile, patřící tehdy jedné finské firmě. Pochází z raných 90. let. A videa si všímají i v zahraničí, upozornil na něj mj. britský The Guardian.

„Objevily se videozáznamy, které ukazují trapně vyhlížejícího Vladimira Putina v šusťákové soupravě a s delším účesem na návštěvě Finska na začátku 90. let,“ hlásí do světa britský The Guardian.

Není to však jediný případ, kdy dnešní válečný agresor a štváč Putin vytáhl v minulosti na natáčení či focení šusťákovku - podobná fotka pochází i z jeho společného focení s tehdejší manželkou Ljudmilou a dětmi.

Na amatérských záběrech, které nyní zveřejnil server Yle.fi, je Putin zachycen dávno předtím, než se vydal do vrcholných pater ruské politiky. Působil totiž jako poradce starosty Petrohradu Anatolije Sobčaka. Právě s jeho bodyguardy se Putin, někdejší důstojník KGB, pustil do stolního tenisu. Se Sobčakem ve dvojici.

Někdejší petrohradský starosta Sobčak je dnes již po smrti, zemřel 20. února 2000 oficiálně na infarkt, spekulovalo se však rovněž o jeho otravě. Sobčak dal Putinovi první práci v politice. Na jeho pohřbu 24. února 2000 se Putin rozplakal, napsala v minulosti BBC.

Exkluzivní záběry finské televize

Na aktuálně zveřejněných záběrech jsou kromě Sobčaka a tehdejší Putinovy manželky Ljudmily, se kterou se Putin nakonec rozvedl v dubnu 2014, vidět i jejich dvě dcery Maria Vladimirovna a Jekatěrina Vladimirovna Putinovy.

Finové píší o tom, že „domácí video ukazuje vystrašeného Putina v teplákách“. „Yle zveřejňuje záběry z tajné cesty do Finska. Exkluzivní záběry ukazují, jak Vladimir Putin hrál stolní tenis, rybařil, házel šipky a hodoval, když byl bývalý špion KGB úředníkem města Petrohradu,“ poznamenává finský server.

„Tohle je Putin, než se stal boháčem. Putin ve špatné šusťákové soupravě, se špatným účesem, špatným nátělníkem, dělající každodenní otcovské věci,“ uvedl pro Yle.fi Luke Harding, expert na Rusko a bývalý moskevský zpravodaj The Guardian.

Záběry byly podle Finů pořízené na ostrově Torsö ve firemní vile finské společnosti Thomesto, která dovážela dřevo do Ruska. Finové upozorňují, že v 90. letech byl Putin častým návštěvníkem Finska, ale video, zveřejněné Yle, je „na hony vzdáleno macho diktátorskému obrazu, který si Putin od té doby vytesal“.

Video  Děti diktátorů: Nadané Putinovy dcery a jedna nemanželská hvězda Instagramu  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

EconEcon ( 25. září 2023 07:37 )

buď v klidu. Ty dnes ještě nemáš ani na svoje spodní prádlo.

EconEcon ( 25. září 2023 07:36 )

Jak dojemné. Fotka z roku "raz-dva". V té době v Emerice a v Evropě už nosili jen současnou módu, nagelované ofinky a štekle 30 cm na výšku. Není autor tohoto článku na palici?

Zobrazit celou diskusi