Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Komplikace před summitem G20? Bidenová má covid, podruhé za poslední rok

Autor: Darina Jíchová - 
5. září 2023
15:55

Covid-19 držel v šachu svět po dva roky, nyní bychom na něj rádi všichni zapomněli. Nicméně nebezpečný koronavirus jen tak někam nezmizel, dál mutuje a napadá lidi. Zvláště na podzim, kdy se šíří respirační onemocnění. Pozitivní test na něj měla v pondělí také první dáma Spojených států Jill Bidenová (72), její manžel prezident Joe Biden (80) měl test negativní, což neohrozí jeho účast na summitu skupiny G20, informovala stanice CNN.

Bidenová má podle Bílého domu „slabé příznaky“. Nákaza ale překazila první dámě plány, ta se měla totiž toto úterý vrátit za katedru vysoké školy Northern Virginia Community College, kde vyučuju a kde začíná podzimní semestr. „První dáma paní doktorka Bidenová pracuje s vedením školy a hodiny budou pokryty náhradním vyučujícím,“ oznámila mluvčí Bidenové Vanessa Valdiviaová.

Bidenová, která bude „marodit“ doma v plážovém domku v Delaware, většinou učí v úterý a ve čtvrtek. Zdroj z Bílého domu sdělil pro reportéry CNN, že zatím nedošlo k žádným změnám v prezidentově programu nebo covidovém protokolu. Bidenová měla covid-19 i loni na konci sprna, nakazila se na dovolené v Jižní Karolíně. Prezident měl zase pozitivní test loni v červenci, nemoc se jim krátce vrátila po léčbě Paxlovidem.

Video  Prymula o sílícím covidu: Nasadíme opět roušky?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červeny
Video se připravuje ...

nadčasový MP ( 10. září 2023 08:26 )

nadčasový MP ( 10. září 2023 08:21 )

Mutace covidu nevznikají ve vzduchu, jak se vám někdo snaží namluvit, ale v organizmu lidi se špatnou imunitou. A kdo má dnes oslabenou imunitu? "Ockovani", kterým dodana informace stále tvoří v tele spike protein (část viru). Čím víc ockovani, tím víc mutaci a nemocných. Hodně štěstí, vyhněte se naprogramovanym.

Thyronx ( 6. září 2023 00:13 )

Mohli by natáhnout "ráfy"oba. Americe by se snad i odlevilo.
Amík - reṕublikán.

Melberi ( 5. září 2023 23:36 )

No jo, ale žije. Víš?

doktormediciny ( 5. září 2023 20:52 )

No a co je na tom...

Zobrazit celou diskusi