Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zraněný „pirát z Karibiku“ Scholz: Po úrazu při běhání nasadil pásku přes oko a zaujal vtipálky

Aktualizováno -
5. září 2023
12:18
Autor: ČTK, simao - 
2. září 2023
21:36

Německý kancléř Olaf Scholz upadl při běhaní a utrpěl pohmožděniny v obličeji, kvůli kterým musel o víkendu zrušit některé schůzky. V pondělí pak jeho kancelář zveřejnila na sociální síti X fotografii, kde má Scholz pirátskou pásku přes oko. V úterý vyrazil s páskou Scholz i do Bundestagu na projednávání rozpočtu na rok 2024. A jak sám předjímal, zaujal i vtipálky, kteří ho přirovnávají mj. k „pirátovi z Karibiku“.

O události jako první informoval hesenský deník Frankfurter Rundschau. Citoval šéfa zahraničního výboru Spolkového sněmu Michaela Rotha, který je významným členem Scholzovy SPD a který kancléře pozval do svého rodného města Heringen a na neděli tam s ním plánoval diskusní akci.

V e-mailové odpovědi na dotaz ohledně tohoto incidentu vláda uvedla, že 65letý kancléř měl „malou sportovní nehodu“ a zrušil nedělní schůzky ve středním Hesensku, kde se 8. října konají zemské volby. Uvedla však, že jeho program v dalším týdnu nebude ovlivněn.

V pondělí pak na účtu na sociální síti X úřad německého kancléře zveřejnil fotku Scholze s páskou přes oko. „Díky za přání, vypadá to hůř, než to je!“ stojí ve vzkazu Scholze. Těší se prý na memy, které se dál rozšíří na sítích.  A také se jich brzy dočkal. Řada vtípků již obletěla i české sociální sítě.

Scholz stojí v čele Německa od prosince 2021. Dříve působil jako ministr financí a práce země a jako starosta Hamburku.

Jiné německé město Köln po Scholzově zranění pozvalo kancléře na 11. listopadu na karneval. „Vždy máme místo pro 'Piráta Olafa'!“ vzkázalo na sociální síti X. Deník Bild se pak pozastavuje nad tím, jak zpráva o pásce přes oko německého kancléře obletěla svět. 

„Nový padouch v Bondovi?“ píší Times of Israel. „Olaf Scholz po zranění zveřejnil fotku s páskou přes oko a provokuje memy. Poté, co foto zveřejnil, objevilo se několik memů, včetně obrázku kresleného piráta třímajícího meč,“ poznamenává India Today. „Po pádu vidí Scholz pásku přes oko s humorem,“ poznamenávají Canberra Times. „Proč Německo trpí více než jedním politickým černým okem?“ ptají se ve Financial Times.

Video  Pavel se v Berlíně setkal s kancléřem Scholzem (21.3.2023)  - Blesk: Anna Bukovanská
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 4. září 2023 14:53 )

Kolik měl promile při tom běhu?

jajas ( 4. září 2023 13:57 )

No jo no, dědci se snaží běhat a nemají na to...tady ten sebou řízl a toho našeho chytla křeč (podle něj si prý natrhl svaly...)

Zobrazit celou diskusi