Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Problém v dovolenkovém ráji Čechů: V Chorvatsku se hosté zřejmě otrávili jídlem z hotelu!

Autor: pma, BLK - 
20. srpna 2023
05:00

Přes dvě desítky hostů se otrávily v hotelu Adria vo Vela Luka na ostrově Korčula. Lidé si požití jídla z tamní kuchyně stěžovali na průjmy, vysoké teploty, zvracení a až nesnesitelnou bolest břicha. Vedení Adria vo Vela však tvrdí, že o žádnou otravu nejde.

Vyčerpání, bolesti břicha, nevolnost, zvracení a průjem. Takovéto pocity zažilo ve čtvrtek 17. srpna přes dvacet hostů chorvatského hotelu Adria vo Vela. Podle ubytovaných je na vině jídlo z místní kuchyně. Jedna z rodin dokonce musela vyhledat lékařskou pomoc a jejich dítě muselo dostat infuzi.

„Manželce stále není dobře. Na pohotovosti nám řekli, že na základě příznaků jde pravděpodobně o otravu jídlem, ale diagnózu potvrdí až další vyšetření,“ sdělil chorvatskému zpravodajského webu Jutarnji jeden z turistů z Bosny a Hercegoviny.

Ten dále popsal, jaké v hotelu panují poměry. „To, co se nesní na obědě nebo večeři, druhý den zřejmě jen přihřívají a opět podávají na stůl. Viděli jsme spoustu salátů s majonézou, ale když začali být lidé nemocní, majonéza ze stolů zmizela,“ řekl cizinec.

Blesk kalkulačka - chystáte se na dovolenou?

Ubytovaní hosté jsou podle média z různých částí Evropy. Není vyloučeno, že se v hotelu nachází i Češi. Ostrov Korčula je totiž oblíbenou a vyhledávanou destinací.

Případ byl nahlášen chorvatským úřadům. Vedení hotelu se ale podle turistů chová tak, jako by v resortu řádil virus. „Mluvil jsem o tom s manažerem hotelu a ten se domnívá, že jde spíše o virus než o otravu jídlem,“ sdělil další z ubytovaných. Podle jeho svědectví přestal hotel podávat některé pokrmy poté, co se objevily první zdravotní potíže.

Podle Jutarnji resort předčasně opustilo několik hostů.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

dietr ( 26. srpna 2023 09:18 )

byl jsi rychlejší

zuzakirsch ( 21. srpna 2023 01:25 )

Tak to nemohlo být nic jiného než tamní vyhlášené čevabčiči, do kterých se namele vše, co se hýbe.

Celebrity-chachacha ( 20. srpna 2023 23:40 )

A já teď 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

krapotkin ( 20. srpna 2023 20:26 )

Hlavně si tam nakupte Endiaron. V Česku ho díky neschopnému blbistru zdravotnictví nekoupíte.

lucie13 ( 20. srpna 2023 13:19 )

No, tak už je Chorvatsko na úrovni Egypta v Egyptě je alespoň krásné moře na potápění a pokud se vyhnete ledům v nápojích, tak vás ty průjmy nezastihnou.

Zobrazit celou diskusi