O zažívacích problémech hostů hotelu v Bečvářově ulici informovali hygienici minulé úterý. Příčiny potíží ale neznali. Mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová tehdy uvedla, že pět lidí, které záchranáři převezli do nemocnic, mělo vesměs stejné potíže jako slabost, nevolnost a zvracení. Všichni podle ní byli ale při vědomí.

Podle středečních informací hygieniků všichni nemocní jedli v hotelu snídani, která byla formou bufetu. „Hygienická stanice hlavního města Prahy provedla důkladnou kontrolu stravovacího provozu včetně odběru vzorků používaných potravin a pokrmů. Laboratorní rozbor potvrdil salmonelu v sedmi hodnocených vzorcích,“ konstatovali hygienici.

Zdravotní potíže podle nich měli hosté z Česka, Německa, Maďarska, Slovenska, Polska a Řecka. Salmonelu potvrdily u nemocných jak laboratoře v Česku, tak i zahraničí. Hygienici se případem dál zabývají.

Salmonela se projevuje bolestmi a křečemi břicha, vodnatým průjmem, zvracením i horečkou. V případě rozvinutí komplikací může nemoc poškodit játra či srdce a být i smrtelná. Nebezpečná je zejména salmonelová septikémie, tedy masivní přítomnost bakterie v krvi.

Video
Video se připravuje ...

Záchranáři odvezli z pražského hotelu několik lidí se zažívacími potížemi. (6. června 2023) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
3 fotografie