Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Královna Bhútánu slavila 33. narozeniny: „William a Kate Himálaje“ vyrazili na rodinnou oslavu

Autor: Darina Jíchová - 
5. června 2023
16:26

Královna Bhútánu Džecün Pema slavila 33. narozeniny, u této příležitosti královská rodina zveřejnila dva její nové portréty. Manželka krále Khesara Namgjela Wangčhuga (43) a matka dvou malých princů se v poslední době objevila i v Evropě, svého muže doprovázela na korunovaci britského krále Karla III., počátkem června zase přijela do Jordánska na svatbu korunního prince Husajna, uvedl list Daily Mail.

Přestože Bhútán je země pro mnohé opředená tajemstvím a vytouženou destinací řady dobrodružství chtivých turistů, dračí král a královna, jak se vladařskému páru této jihoasijské země přezdívá, mají statisíce příznivců na svých sociálních sítích, které plní pestrobarevnými fotkami ze svého života. Výjimkou není ani nový portrét královny, na kterém je ve fuchsiových tradičních šatech.

Jordánská královská svatba: Krále Bhútánu reprezentovala manželka Džecün Pema a sestra Eufelma Jordánská královská svatba: Krále Bhútánu reprezentovala manželka Džecün Pema a sestra Eufelma | Reuters

Podle královského paláce se slavilo v kruhu rodinném, to však neznamená žádnou malou oslavu, královský pár má mnoho sourozenců. Zajímavostí je, že několik z nich se rovněž vzalo, například vladařův mladší bratr Džigme Dordži Wangčhug se před několika lety oženil s královninou starší sestrou Yeatso Lhamo a v roce 2020 si králova mladší nevlastní sestra, princezna Eeuphelma, vzala mladšího bratra královny Dasha Thinlaye Norbuha. 

Královští manželé se brali v roce 2011 a mají dva syny: korunního „dračího“ prince Džigmeho Namgjela Wangčhuga (7) a mladšího syna Ugjena (3). Na obou nových snímcích královna pózuje v zahradě, na první pohled její tradiční bhútánské šaty s moderním twistem působí skromně, to však nelze říct o jejích špercích – honosných náušnicích s diamanty a rubíny a zlatých hodinkách.

„William a Kate Himálaje“

Jihoasijský Bhútán patří mezi jednu z nejvíce tajnůstkářských zemí na světě, v posledních letech se ale začal otvírat světu a turistům. O jejich otevřenosti svědčí právě i aktivita královské rodiny na sociálních sítích. 

Král Džígme je mezi lidmi neuvěřitelně populární, trůnu se ujal v roce 2008 po abdikaci svého otce. Stejně jako jeho manželka i on studoval ve Velké Británii. Na rozdíl od svého otce oznámil, že jeho manželství bude monogamní. Bhútánci si rovněž museli zvyknout na to, že král často a hojně projevuje svou náklonnost k manželce na veřejnosti, a v tisku se o nich proto referuje jako o „William a Kate Himálaje“.

Video  Gratulace prince Williama a Kate na svatbě v Jordánsku, kde si korunní princ bral dceru podnikatele.  - youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi