Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Diktátor Kim má přes 136 kg: Vůdce KLDR přibral, víc kouří a pije. Trpí vážnými poruchami spánku?

Autor: Darina Jíchová - 
5. června 2023
05:00

Podle jihokorejské rozvědky je na tom vůdce sousední Severní Koreji Kim Čong-un zdravotně špatně. Není to poprvé, kdy se zdraví diktátora dostalo do středu zájmu veřejnosti i expertů. Během pandemie zmizel Kim i až na několik týdnů, což vyvolávalo spekulace o vážné nemoci, následně začal hubnout. Co zhubl, ale nabral zpátky. Podle jihokorejských agentů má bezmála 140 kilogramů, vzrostla také jeho závislost na cigaretách a alkoholu, uvedl list Daily Mail.

Jihokorejská zpravodajská služba (NIS) uvedla, že monitoruje Kimovo zhoršující se zdraví s odkazem, že konzumuje čím dál více importovaných cigaret a tvrdého alkoholu. Agenti rovněž podotkli, že diktátor trpí nespavostí a že jeho váha přesáhla 136 kilogramů, s obezitou se severokorejský vůdce potýká dlouhodobě.

Když se v červnu 2021 objevily fotky, na kterých byl výrazně hubenější, Jihokorejci uvedli, že podle jejich analýz shodil nejméně 20 kilogramů. Na dalších snímcích byl čím dál hubenější, na záběrech ze srpna toho roku na něm doslova visel jeho tradiční oblek. Nicméně se zdá, že co shodil, zase nabral. 

Import zahraničních cigaret a luxusního jídla se za poslední měsíce zvyšuje, zásilky nemůžou být pro nikoho jiného než pro nejvyšší vrstvy. Nikdo jiný by si to totiž nemohl dovolit, země si několik let prochází ekonomickou krizí, ke které se v poslední době přidala také krize potravinová. O Kimovi je navíc známé, že si libuje v západních delikatesách, alkoholu a cigaretách.

Kruhy pod očima kvůli nespavosti

„Na základě toho, že severokorejské úřady v dubnu aktivně shromažďovaly nejnovější lékařské informace, včetně léků, jako je zolpidem, pro léčbu nespavosti u vysokých úředníků v zahraničí, NIS odhaduje, že předseda Kim trpí závažnými poruchami spánku,“ stojí ve zprávě rozvědky.

„Kim vypadá velmi unaveně, na posledních výstupech na veřejnosti měl tmavé kruhy pod očima,“ navazují agenti.

Jihokorejští analytici rovněž dodali, že bedlivě sledují modřiny a odřeniny, které se objevují na Kimových rukou a pažích, podle rozvědky může jít o alergii nebo formu stresem vyvolané dermatitidy. Zástupci NIS rovněž sdělili tisku, že se znásobil import cigaret Marlboro a Dunhill do KLDR. Kim se nikdy netajil tím, že je silný kuřák, s cigaretou v ruce se pravidelně objevuje na veřejnosti. V minulosti se objevily zprávy, že z jeho zlozvyku není nadšená ani diktátorova manželka Ri Sol-ču.

xxxx678 ( 5. června 2023 11:22 )

Lidi tam nemají co jíst, a tohle hnusné, vyžrané prase. Asi to děláš Kime blbě, podívej, kde je Soul. Četla jsem knihy Niny Špitálníkové, která jedna z mála v Severní Koree pobývala. Hnus, tam.Chudáci lidi.

y1xcvbnm ( 5. června 2023 07:31 )

Však i dcerka , na devět let nebo kolik jí je , je pěkně rostlá . Je skoro stejně vysoká jako otec

Zobrazit celou diskusi