Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Milovaná dcera (9) Kim Čong-una se ukázala na veřejnosti: Kulatý obličej rozzuřil Severokorejce!

Autor: rc - 
23. března 2023
06:50

O Ču-ae se mluví jako o „milovaném dítěti Severní Koreje“ a o možné nástupkyni vůdce Kim Čong-una. Ovšem devítiletá dívka poté, co se v poslední době několikrát objevila na veřejnosti po boku svého otce, Severokorejce pořádně rozzuřila. Zatímco totiž drtivá většina obyvatel země hladoví, diktátorova dcera vypadala „velmi dobře živená“.

Devítiletá Ču-ae se čas od času objeví po boku svého otce, severokorejského vůdce Kim Čong-una. V listopadu roku 2022 ji veřejnost mohla spatřit, když se zúčastnila testu mezikontinentální balistické střely. Právě tehdy se objevily spekulace, že by mohla v budoucnu nahradit svého otce.

Letos se ukázala Severokejcům znovu. Se svým otcem a dalšími vysoce postavenými veřejnými činiteli na konci února otevřela novou ulici v Pchjongjangu. 

Rozzuření Severokorejci

Její poslední veřejné vystoupení, kdy podle agentury Reuters sledovala odpálení raket, pobouřilo Severokorejce. Jak uvádí britský deník Daily Mail, který odkazuje na nejmenované jihokorejské experty, Severní Koreje bude letos chybět milion tun obilí, což činí zhruba 20 procent její roční poptávky.

Kvůli nedostatku jídla tak děti údajně jí jen třikrát denně, což se podle občanů nedá říct o milované dceři diktátora! Ta je podle nich „dobře živená“. „Lidé říkají věci jako: musí dobře jíst, její obličej je bílý a pěkně baculatý,“ uvedl nejmenovaný zdroj pro výše zmíněný deník.

Milované dítě

Zároveň se Severkorejcům nelíbilo její módní oblečení. „Oblečení a vzhled Ču-ae jsou zcela odlišné od toho, co by obyčejné dospívající dívce prošlo," uvedl zdroj. Šéf jihokorejské Národní zpravodajské služby Kim Kyou-hyun poodhalil život dívky.

„Zdá se, že Kim Ču-ae nikdy nenavštěvovala běžnou vzdělávací instituci a byla vyučována doma. Zdá se, že mezi její koníčky patří jízda na koni, plavání a lyžování. Máme informace, že Kim Čong-un je velmi spokojen s tím, jak Kim Ču-e zdatně jezdí na koni,“ uvedl a dodal, že Ču-ae má mít staršího bratra, který se však nikdy neukázal na veřejnosti.

Ačkoliv je Ču-ae označovaná jako „milované dítě Severní Koreje“, jestli skutečně nahradí svého otce ve vedení země, není jasné. Jihokorejský ministr Kwon Young je otázkou, „zda žena bude schopna vést vojensky zaměřený severokorejský režim.“

Video  Kim Jo-čong – nenápadná žena v pozadí je pravou rukou svého bratra, severokorejského diktátora Kim Čong-una  - Videohub
Video se připravuje ...

lucie13 ( 23. března 2023 20:30 )

je v 9 letech

lucie13 ( 23. března 2023 20:30 )

Ta dcera ke v 9 letech skoro stejně velká jako dospělí.
Ti mají módu, ty široké a dlouhé kalhoty a k tomu dost nehezké boty..

Zobrazit celou diskusi