Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajný agent googloval informace o Kim Čong-unovi: Hrozí mu trest smrti!

Autor: rc - 
14. března 2023
20:32

Trest smrti hrozí severokorejskému agentovi tajné služby Bureau 10. Ten totiž prý zneužil svého privilegia přístupu k internetu a na Googlu si vyhledával informace o vůdci Kim Čong-unovi.

„Oddělení Bureau 10 mají přístup k internetu,“ uvedl zdroj podle britského deníku Metro s tím, že agenti vypnuli na svých počítačích záznamy o vyhledávání a pak na internetu vyhledávali, co se jim zlíbí. Ovšem agenty napráskal jejich kolega a v úřadu nastaly čistky. Incident způsobil velký rozruch a vyšetřovatelé rovněž zkoumali, zdali agenti nevyzradili informace svým dalším kolegům.

Jeden z agentů, který na Googlu vyhledával informace ohledně samotného severokorejského vůdce, má za svůj prohřešek zaplatit životem. Jeho jednání vyšetřovatelé označili za „neomluvitelné“, jelikož byl zaměstnancem bezpečnostní služby, „jehož úkolem bylo bránit Kim Čong-una svým životem“. Ostatní agenti byli vyhozeni ze svých postů.

Agenti do úřadu nastoupili koncem loňského roku poté, co úspěšně absolvovali svá studia. „Režim Kimovy rodiny se udržel u moci díky ohromnému nátlaku, trestům, sledování a kontrole informací,“ uvedl Greg Scarlatoiu, šéf Výboru pro lidská práva v Severní Koreji s tím, že už ale i ti nejvěrnější přívrženci Kima se snaží dostat k informacím z vnějšího světa, což je vážná hrozba pro jeho režim. „Navzdory úsilí režimu se severokorejský informační firewall pomalu, ale jistě hroutí,“ dodal.

Video  Kim Jo-čong – nenápadná žena v pozadí je pravou rukou svého bratra, severokorejského diktátora Kim Čong-una  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání