Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Život maličké dcery (9) diktátora Kim Čong-Una: Tajemný, ale plný luxusu a pozornosti

Autor: rix - 
27. listopadu 2022
15:05

Severokorejský diktátor Kim Čong-Un v druhé půlce listopadu ruku v ruce s dcerou sledoval testovací odpal mezikontinentální balistické střely. Vůbec poprvé tak ukázal světu svého potomka. Jak žije dcera vlivného vůdce se jménem Ču-ae? Leč se většina obyvatel KLDR topí v bídě, ona si hoví ve vile v prosluněném letovisku. 

A není sama. Podle informací zveřejněných deníkem New York Post má devítiletá dívenka dva sourozence. S rodinou podle listu žije v obrovské přímořské vile ve Wonsanu v provincii Kangwon. Sídlo v němž diktátor žije se svou rodinou mnozí přirovnávají ke floridskému sídlu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Kimovi nejbližší mají ve vile vše, na co jen pomyslí. Bazény, tenisové kurty, fotbalová hřiště, tobogány nebo sportovní stadion. To vše u blankytných pláží Japonského moře. Oproti bídě, která v Severní Koreji všeobecně panuje, jde o obrovský kontrast. 

A co víc, sídlo ve Wonsanu není jediné. Podle expertů na Severní Koreu má Kim Čong-Un takových stavení více. Celá rodina se od sídla ke sídlu se přepravuje po speciálních trasách, aby se vyhnuli civilnímu obyvatelstvu. 

Podle odborníka Michaela Maddena se má dcerka jako v peřince. „Má se zkrátka velmi dobře,“ poznamenal. „Ona a její sourozenci mají velký počet chův a hospodyněk,“ uvedl s tím, že se také hodně stýkají se svými rodiči, ač mají napilno. „Kim Čong-Un je ke svým dětem velmi pozorný. Kdy jste diktátor, můžete si plánovat čas jak se vám zachce,“ vysvětlil Madden. „Jde sice o  tajemný život, ale velmi pěkný,“ dodal k malé dceři.

Severokorejský lídr šokoval svět, když svou malou dceru vzal na odpal balistické rakety. Záběry z testu kvůli malému děvčátku obletěly svět. „Když se podíváte na ten obrázek, jak ji drží za ruku, můžete vidět určitou míru intimity a můžete vidět, že je to něco, na co je zvyklá,“ poznamenal Madden.

„Myslím, že ta náklonnost je skutečná, zjevně se snaží Kim Čong-una polidštit a snaží se, aby vypadal tak normálně, jak je to jen možné,“ dodal odborník na totalitní stát. 

Rektor Univerzity severokorejských studií v Jižní Koreji Jang Mu-čin rovněž vyzvedl „domácí úhel pohledu“ na první veřejné vystoupení Kimovy dcery. „Tím, že Kim ukázal dceru a to, že s ní tráví čas, poukázal na to, že má dobrou a stabilní rodinu. Severokorejcům tím dal najevo, že je vůdcem normálního lidu,“ objasnil Jang. Snímky podle něj také ukotvily roli malé dívky jako podstatné „hráčky“ v Kimově dynastii.

Video  Děti diktátorů: Svět zná pouze její jméno. Kdo je dcera severokorejského diktátora?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

JaNat ( 27. listopadu 2022 17:50 )

Jo a ještě jim podlejzejte a posílejte Zelenskymu další miliardy. Žásná země není tak zfanatizovaná jako Česko. Ted máte co jste chtěli. Jedna Ukrajinka z Kyjeva mi řekla, že se válčí jen ve vylidněném Donbasu, jinde nenajdeš ani jediného ruského vojáka. Ale jo, se.rte jim víc miliard. Zelenskyj vytáhne triliardy z EU a pak si s vámi vytře perdel. Podplacenej Amiky, hérec co je na Pandora papers a tomu věříte, jo? Já nevěřím jemu, Amíkům a poprděné EU ani slovo. Tohel ej stejná *** jako Irák. Tehdy Česko taky Amíkům tleskala a hou.no tam našli.

JaNat ( 27. listopadu 2022 17:44 )

Protože Bruselu velí nemožná a připrdlá Němka von de Layen, Němci když neví cos neschopným politikem, který všechno jenom z.ku.rví, tak ho šoupnou do Bruselu. Bud tam vládne ožrala anebo slepice.

Athina ( 27. listopadu 2022 16:46 )

Přesně

Zobrazit celou diskusi