Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bývalé první dcery USA bývaly kamarádkami: Chelsea Clintonová odhalila, proč už se nebaví s Ivankou

Autor: Darina Jíchová - 
3. června 2023
17:18

Přestože jejich rodiče svedli urputný boj o Bílý dům, Chelsea Clintonová a Ivanka Trumpová byly kamarádky. Obě si vyzkoušely roli prvních dcer, Chelsea jako teenager, Ivanka jako dospělá. Slovní přestřelky a internetové útoky Donalda Trumpa a Hillary Clintonové jsou pověstné, nicméně přátelství jejich dětí zas takovou pozornost nevzbuzovalo, navíc to vypadá, že už je nějaký čas věcí minulosti. Chelsea odhalila, proč už se s Ivankou nebaví, uvedl časopis The List.

Ke svému kamarádskému vztahu s Ivankou se Chelsea obšírně vyjádřila už loni v interview s Andy Cohenem. Popsala, že Ivanku považovala za kamarádku, ale pak se jejich cesty rozešly. Chelsea to nadneseně popsala, jako že Ivanka „přešla na temnou stranu“. „Asi takhle nemůžu říct, že by byla prvním člověkem, kterému jsem volala, abych probrala něco o dětech nebo o životních rozhodnutích, ale kamarádky jsme byly. Respektovaly jsme se,“ popsala jejich přátelství Chelsea.

Svěřila se také s tím, že špatný vztah mezi Trumpem a Clintonovou, Ivanku nijak nerozrušoval. Pro tisk se v minulosti nechala slyšet, že „i přes to ona a Chelsea se velmi respektují“. Pak přišel osudný rok 2016, kdy se Clintonové nepodařilo Trumpa porazit u prezidentských voleb, to byl rovněž okamžik, kdy se přátelství mezi dcerami soků začalo hroutit.

Obě ženy spolu ještě v listopadu 2016 mluvily. „To bylo naposled,“ prozradila Chelsea. „Ještě během kampaní, hlavně na jejich začátku, jsme byly v kontaktu. Nebudu lhát, bylo to těžké, hlavně když někdo plně podporuje svého kandidáta, ať už je to váš otec nebo ne, který se neštítí rasistických, sexistických, antisemitských, islamofobních, homofobních poznámek, lží, konspiračních teorií,“ komentovala Chelsea, podle ní je Ivanka více než otcův komplic, následně došlo ke konci jejich přátelství.

Usmíření nehrozí

Ještě v roce 2014, když se potkaly na předávání cen Glamour Women Of The Year Awards, si Chelsea a Ivanka padly do náruče se širokým úsměvem. V únoru 2015 složila Chelsea Ivance poklonu v článku pro magazín Vogue. „Vždycky si je vědoma všech lidí kolem a snaží se, aby si příležitost lidé užili. Je to něco, v čem mi jistým způsobem připomíná mého tátu a jeho schopnost znásobit radost v místnosti,“ nechala se tehdy slyšet Chelsea.

Ivanka nezůstala pozadu a složila Chelsea poklonu na svém twitteru, kdy citovala její výrok s komentářem: „Dobře řečeno.“ S tím však, jak v roce 2016 vrcholila kampaň Trumpa i Clintonové, přátelství jejich dcer uvadalo. Chelsea je nicméně z dvojice žen otevřenější o ztrátě kamarádství. „Už dlouho nejsme v kontaktu, nějaká schůzka je vysoce nepravděpodobná,“ dodala Chelsea v jednom z rozhovorů.

Ivanka Trumpová, která v otcově administrativě působila jako poradkyně v Bílém domě, se poslední dobou od exprezidenta distancuje. Nezapojí se ani do kampaně pro volby 2024, Trump se hodlá znovu ucházet o prezidentské křeslo.

Video  Ivanka a Donald jr. Trumpovi převzali státní vyznamenání pro matku Ivanu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi