Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poklady z archivu Trumpových: Ivanka na Den matek vzpomíná na zesnulou maminku Ivanu

Autor: ČTK, simao - 
14. května 2023
18:32

Smutek, ale i krásné vzpomínky. Ivanka Trumpová na Den matek složila poklonu své mamince Ivaně, rozené Zelníčkové, která zemřela loni 14. července ve věku 73 let. Dcera Ivanka se podělila na instagramu o poklady z rodinného fotoarchivu. A to jak o snímky své matky za mlada, tak i svých dětí. Dcera Donalda Trumpa má ratolesti hned tři.

„Na první Den matek po matčině smrti mám prostor pro krásné vzpomínky na svou matku a zároveň si vážím výsady být matkou mých tří úžasných dětí: Arabely, Josepha a Theodora,“ uvedla na instagramu Ivanka Trumpová.

Její matka, československá rodačka Ivana Trumpová zemřela 14. července 2022. Její pohřeb se konal v New Yorku 20. července.

Na pohřbu tehdy nechyběl exprezident Donald Trump se svou současnou manželkou Melanií, stejně tak dorazili synové Ivany Trumpové Donald junior a Erik. A samozřejmě i Ivanka s manželem Jaredem Kushnerem.

28. října 2022 pak dostala Ivana Trumpová v Praze in memoriam Medaili Za zásluhy. Ivance a Donaldovi jr. ji předal tehdejší prezident Miloš Zeman.

„Chtěl bych poděkovat Ivance a Donaldu Trumpovým, že společně s panem Kushnerem navštívili při této příležitosti Prahu a učinil jsem poprvé a naposled jedinou výjimku, kdy cenu nepřebírá jeden člověk, ale obě dvě děti Ivany Trumpové. Myslím si, že nemusím o paní Ivaně mluvit. Byla to podnikatelka, byla to sportovkyně, byla to manažerka, byla to politička a jediný případ, kdy jsem se s ní dostal do konfliktu, bylo, kdy původně zvažovala, že se stane americkou velvyslankyní v České republice a později z obav před náročností této profese od svého úmyslu upustila,“ říkal tehdy o Trumpové Zeman.

Americká podnikatelka českého původu Ivana Trumpová byla vdaná za Donalda Trumpa v letech 1977 až 1992. Rodačka ze Zlína (tehdy Gottwaldov) v mládí závodně lyžovala, byla modelkou a emigrovala na Západ. Díky sňatku s Trumpem se vyšvihla mezi smetánku, po rozvodu se ale sama stala úspěšnou podnikatelkou.

Video  Nečekané rozloučení s Ivanou Trumpovou (†73): Pohřeb bez slz! Zato v luxusu  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi