Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba na Michiganské univerzitě: Tři mrtví a pět zraněných, pachatel se zabil

Aktualizováno -
14. února 2023
08:08
Autor: ČTK - 
14. února 2023
06:04

Neznámý útočník začal v pondělí večer střílet v areálu Michiganské státní univerzity. Poté, co zabil tři lidi a dalších pět zranil, obrátil zbraň proti sobě, oznámila místní policie. Totožnost podezřelého ani jeho možný motiv zatím nejsou jasné. Univerzitní kampus předtím prohledávaly stovky policistů, zatímco se vystrašení studenti ukrývali ve tmě, informovala agentura AP.

Střelba byla okolo osmé hodiny večer místního času (02:00 SEČ) nahlášena ze dvou míst areálu ve městě East Lansing v americkém státě Michigan.

Univerzitní policie pak okolo půl deváté rozeslala studentům e-maily a upozornění na mobilní telefony, v nichž je informovala o nebezpečí a vyzvala je, aby se okamžitě ukryli na bezpečném místě. Záběry z místa ukazovaly lidi prchající z jedné z budov s rukama nad hlavou i zasahující ozbrojené policisty.

Zpráva o smrti údajného pachatele přišla asi čtyři hodiny po prvotním varování pro studenty. Policie uvedla, že muže našla mrtvého mimo univerzitní kampus. Podle agentury Reuters uvedla, že stále zjišťuje totožnost podezřelého a že nemá žádné informace o jeho možném motivu. Už předtím policie střelce popsala jako černocha malého vzrůstu s kšiltovkou, který pravděpodobně jednal bez komplice.

„Je to opravdu noční můra, co tuhle noc prožíváme,“ řekl představitel univerzitní policie Chris Rozman.

Některé z postřelených osob podle něj utrpěly vážná zranění. Ani totožnost obětí nebyla několik hodin po řádění střelce známá. „Je úleva, že už na kampusu nemáme aktivní hrozbu, ale uvědomujeme si, že je před námi dlouhý proces hojení,“ řekl Rozman.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi