Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ve „znásilňovacím klubu“ si vynucoval sex a fotil nahé vězeňkyně? Bývalý šéf věznice čelí soudu v USA

Autor: ČTK - 
3. prosince 2022
11:55

Před soudem ve Spojených státech stanul bývalý šéf věznice v kalifornském Dublinu, který podle prokuratury zneužíval svého postavení, aby si vynutil sex na trestankyních a fotil je nahé. V případě, že bude uznán vinným, mu hrozí až deset let vězení. Ze sexuálního zneužívání jsou obžalovaní i další čtyři zaměstnanci věznice, uvedl deník The Guardian.

Případ vrhá nepříjemné světlo na praxi v amerických federálních věznicích. Zařízení, které vedl obžalovaný Ray J. Garcia, americká média nazývají „znásilňovacím klubem“.

Zaměstnanci tam podle všeho dlouhodobě zneužívali své pozice a moci, aby ženy nutili k sexu nebo je jinak zneužívali; zákon přitom zakazuje jakýkoli kontakt sexuální povahy mezi dozorci a vězni.

Garcia svou vinu popírá a jeho obhájce tvrdí, že o údajných zločinech neexistují žádné důkazy kromě svědectví vězeňkyň. Podle prokuratury si ředitel pro kontakty s trestanými ženami záměrně vybíral ve věznici taková místa, která nebyla pod dohledem kamer.

Další tři zaměstnanci věznice přiznali před soudem svou vinu. Jedním z nich je vězeňský kaplan, který dostal sedmiletý trest.

Video  Blesk Podcast: Farář na Břeclavsku zneužíval školačku (10), vesnice zavrhla ji, jeho chrání!  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi