Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Exstarosta New Yorku o Ivaně Trumpové (†73): Krásná osoba! Truchlí i další republikáni

Autor: mav - 
15. července 2022
12:13

S Donaldem Trumpem (76) se jeho první manželka Ivana (†73) rozkmotřila už na přelomu 80. a 90. let, drsný rozvod se uzavřel roku 1992. Nadále však zůstávali v kontaktu a realitní magnát jí naslouchal i tehdy, když zatoužil ovládnout Bílý dům – což se mu povedlo ve volbách roku 2016. Jeho republikánští spolustraníci teď vyjadřují Ivaně úctu.

Republikáni v slzách po smrti Ivany Trumpové (†73): Krásná osoba, truchlí exstarota New Yorku

„Úžasná, krásná, báječná žena, jež vedla skvělý a inspirativní život,“ zavzpomínal na ni exmanžel Trump. „Nejvíc hrdá byla na své tři děti, tak jako jsme my byli hrdí na ni,“ napsal exprezident na své sociální síti Truth Social, když oznamoval její úmrtí.

„Velmi zarmoucená“ se cítí Ronna McDanielová, předsedkyně Republikánského národního výboru (něco jako stranická tajemnice, bez většího politického vlivu). „Prosím, myslete na její děti a celou rodinu Trumpových ve svých modlitbách,“ napsala na Twitter.

Významnější pozice mají předsedové klubů v obou komorách Kongresu. „Modlím se za rodinu Trumpovu,“ tweetoval Kevin McCarthy, šéf Republikánů v dolní komoře – Sněmovně reprezentantů.

„Žila americký sen,“ uvedl vlivný senátor Lindsey Graham. „Byla velmi talentovaná a úspěšná podnikatelka, vychovala úžasnou rodinu, vedla inspirující život. Mé kondolence celé rodině.“

„Navždy bude známá pro svůj úspěch ve světě byznysu, ale kdo ji znal, viděl, že pro Ivanu není nic důležitějšího než rodina. To skrze její děti a deset vnoučat bude dál žít její odkaz,“ vyjádřil se senátor z Floridy Rick Scott na svém webu.

Hlavně ty děti

„Ivana Trumpová byla vskutku talentovaná, kreativní a krásná osoba,“ vzdal jí hold někdejší primátor New Yorku (1994-2001) a později Trumpův advokát. „Byla ohromným přínosem, obzvláště pro New York. A pozoruhodné je, jak se všemi těmi neshodami dala spolu s prezidentem Donaldem J. Trumpem světu výjimečně dobré, vyrovnané a slušné děti a vnoučata.“

„Ivana vedla mimořádný a důstojný život,“ reagoval na Trumpovu smutnou zprávu kongresman reprezentující Floridu Byron Donalds. „Její dědictví bude žít navždy skrze její tři děti.“

„Silná matriarcha, neuvěřitelná podnikatelka a dynamická osobnost,“ popsala ji Kari Lakeová, dlouholetá televizní moderátorka a nyní protrumpovská uchazečka o post guvernéra Arizony. „Ivana za sebou nechává úžasný odkaz.“

Od Demokratů, potažmo dalších Republikánů, kteří Trumpovi nejsou nakloněni, moc reakcí – alespoň ve čtvrtek – nezaznělo.

Video  Tělo Ivany Trumpové (†73) už odvezli: Manévry s černým pohřebákem!  - Reuters
Video se připravuje ...

Sýkorka Borka ( 15. července 2022 15:09 )

R.I.P. ... Táto žena iste robila Čechom ozaj dobrú reklamu. Je mi ľúto, že jej maminka sa dožila dcérinho odchodu do večnosti...

AHel ( 15. července 2022 13:19 )

Té osobě, která psala přede mnou bych dala pásku přes pusu...nehorázné psaní, povrchnost, ubohost...o paní Ivaně nic nevíte a do vidíte v ubohém bulváru nestojí za řeč...hnus, že se nestydíte.

prochaskanamoste ( 15. července 2022 13:01 )

České rodačce klidné spočinutí, jako každému jinému člověku. S obdivem k její kráse, no nevím, já vidím znetvořený obličej, odulý z všelijakých plastických úprav, postavu jak sud, bez pasu, celkově šíleně strhanou kůži, už od 50 let, co její obrázky sleduji. Jaká byla duševně, těžko říct, asi měla ráda svoje děti, matku zde nechala, je jí ke stovce, radši se věnovala sama sobě. Ať si každý udělá obrázek, zda stojí za nějaké větší povšimnutí.

Zobrazit celou diskusi